Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul UE privind conturile economice de mediu europene
26.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 192 din data de 22.07.2011 a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 691/2011 al Parlamentului European si al Consiliului din 6 iulie 2011 privind conturile economice de mediu europene.

Regulamentul sabileste un cadru comun pentru colectarea, compilarea, transmiterea si evaluarea conturilor economice de mediu europene in scopul de a crea conturi economice si de mediu sub forma de conturi-satelit ale SEC 95, furnizand metodologia, standardele comune, definitiile, clasificarile si normele contabile destinate a fi utilizate pentru compilarea conturilor economice si de mediu.

Sistemul european de conturi (SEC), stabilit prin Regulamentul (CE) nr. 2223/96 al Consiliului din 25 iunie 1996 privind Sistemul european de conturi nationale si regionale din Comunitate („SEC 95”) constituie principalul instrument al statisticilor economice ale Uniunii si al multor indicatori economici (inclusiv PIB).

Conturile economice de mediu care urmeaza sa fie compilate in conformitate cu prevederile regulamentului sunt grupate in urmatoarele module:
– un modul pentru conturile referitoare la emisiile atmosferice;
– un modul pentru taxele referitoare la mediu, in functie de activitatea economica;
– un modul pentru conturile referitoare la fluxul de materiale la scara economica.

Pana la 31 decembrie 2013 si ulterior din trei in trei ani, Comisia prezinta Parlamentului European și Consiliului un raport privind punerea in aplicare a noului regulament.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti