Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Themis Cart, Dan Puric si Parintele Neofit
26.07.2011 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de editura Themis Cart, „actorul Dan Puric, editura „Compania Dan Puric” si Linte Marius (alias Parintele Neofit) sunt acuzati de fals, uz de fals si tentativa de inselaciune din partea directorului Editurii Themis Cart, dl. dr. Florin Ciutacu – reprezentati de av. dr. Artin Sarchizian.

In anul 2008 actorul Dan Puric a publicat cartea ‘Cine suntem” la Editura Platytera, condusa de dl. Florin Caragiu, prieten cu Parintele Neofit (pe nume Linte Marius).
Deoarece nu aveau pusa la punct o retea de distributie in librariile din tara, autorul cartii si directorul Platytera cedeaza dreptul de distributie Editurii Themis Cart.
Dupa o scurta perioadade timp autorul cartii infiinteaza Editura „Compania Dan Puric”.
Intre timp insa, contractul Platytera cu Themis Cart inceteaza, ca urmare a incercarii lui Dan Puric si a reprezentantilor acestuia de a vinde cartea „Cine suntem” fara forma legale.

„Compania Dan Puric” emite o factura catre Themis Cart in septembrie 2008, nerecunoscuta ca fiind valabila de reprezentantii acesteia.

Din decembrie 2008 pana in iunie 2009 pe rolul Judecatoriei Sectorului 6 din Bucuresti se afla dosarul prin care „Compania Dan Puric” incearca sa demonstreze existenta unui raport contractual cu Themis Cart. Instanta, constantand inexistenta unui asemenea raport juridic pronunta o hotarare favorabila Themis Cart.

Descoperindu-se la dosarul cauzei o serie imputerniciri antedatate, incheiate intre Linte Marius (Parintele Neofit), in calitate de „imputernicit”, si „Compania Dan Puric”, respectiv Dan Puric, in calitate de „mandanti”, Themis Cart, prin dl. dr. Florin Ciutacu, depune plangeri penale impotriva celor trei subiecti de drept – Dan Puric, „Compania Dan Puric” si Linte Marius (Parintele Neofit).

Au trecut mai bine de doi ani de la depunerea plangerilor, insa Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti se pare ca nu a intreprins nimic in legatura cu respectivele plangeri penale.

Interesante sunt „imputernicirile”: Linte Mariu (Parintele Neofit) apare identificat cu CI, seria,,…, nr……. emis in august 2008, dar ele, imputernicirile, erau „datate” cu cateva luni inaintea emiterii actului de identitate!
Oare Parintele Neofit si dl. Dan Puric au avut o revelatie privitoare la seria, nr. si codul numeric personal pe care urma sa le aiba cartea de identitate a lui Linte Marius?!”.

>> text integral plangere penala

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate