Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Themis Cart, Dan Puric si Parintele Neofit
26.07.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de editura Themis Cart, „actorul Dan Puric, editura „Compania Dan Puric” si Linte Marius (alias Parintele Neofit) sunt acuzati de fals, uz de fals si tentativa de inselaciune din partea directorului Editurii Themis Cart, dl. dr. Florin Ciutacu – reprezentati de av. dr. Artin Sarchizian.

In anul 2008 actorul Dan Puric a publicat cartea ‘Cine suntem” la Editura Platytera, condusa de dl. Florin Caragiu, prieten cu Parintele Neofit (pe nume Linte Marius).
Deoarece nu aveau pusa la punct o retea de distributie in librariile din tara, autorul cartii si directorul Platytera cedeaza dreptul de distributie Editurii Themis Cart.
Dupa o scurta perioadade timp autorul cartii infiinteaza Editura „Compania Dan Puric”.
Intre timp insa, contractul Platytera cu Themis Cart inceteaza, ca urmare a incercarii lui Dan Puric si a reprezentantilor acestuia de a vinde cartea „Cine suntem” fara forma legale.

„Compania Dan Puric” emite o factura catre Themis Cart in septembrie 2008, nerecunoscuta ca fiind valabila de reprezentantii acesteia.

Din decembrie 2008 pana in iunie 2009 pe rolul Judecatoriei Sectorului 6 din Bucuresti se afla dosarul prin care „Compania Dan Puric” incearca sa demonstreze existenta unui raport contractual cu Themis Cart. Instanta, constantand inexistenta unui asemenea raport juridic pronunta o hotarare favorabila Themis Cart.

Descoperindu-se la dosarul cauzei o serie imputerniciri antedatate, incheiate intre Linte Marius (Parintele Neofit), in calitate de „imputernicit”, si „Compania Dan Puric”, respectiv Dan Puric, in calitate de „mandanti”, Themis Cart, prin dl. dr. Florin Ciutacu, depune plangeri penale impotriva celor trei subiecti de drept – Dan Puric, „Compania Dan Puric” si Linte Marius (Parintele Neofit).

Au trecut mai bine de doi ani de la depunerea plangerilor, insa Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti se pare ca nu a intreprins nimic in legatura cu respectivele plangeri penale.

Interesante sunt „imputernicirile”: Linte Mariu (Parintele Neofit) apare identificat cu CI, seria,,…, nr……. emis in august 2008, dar ele, imputernicirile, erau „datate” cu cateva luni inaintea emiterii actului de identitate!
Oare Parintele Neofit si dl. Dan Puric au avut o revelatie privitoare la seria, nr. si codul numeric personal pe care urma sa le aiba cartea de identitate a lui Linte Marius?!”.

>> text integral plangere penala

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti