« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Procedura de infiintare a popririi asupra conturilor institutiilor publice deschise la Trezoreria Statului
27.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 523 din data de 25 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului.

Actul normativ reglementeaza procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului, conform prevedrilor OG nr. 22/2002.

Potrivit actului normativ, cel mai tarziu in prima zi lucratoare de la data primirii de la executorul judecatoresc sau de la organul fiscal care efectueaza executarea silita a adresei de infiintare a popririi asupra conturilor unei institutii ori autoritati publice, insotita de copia certificata de pe titlul executoriu, unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului va instiinta in scris institutia sau autoritatea publica cu privire la data primirii adresei de infiintare a popririi si suma pentru care se dispune poprirea.  La adresa care se transmite institutiei sau autoritatii publice se anexeaza situatia disponibilitatilor de fonduri/creditelor bugetare deschise si neutilizate, dupa caz,  existente la data primirii adresei de infiintare a popririi.

Cel tarziu in prima zi lucratoare de la primirea adresei de instiintare, institutia sau autoritatea publica are obligatia de a comunica in scris unitatii teritoriale a Trezoreriei Statului informatii in legatura cu sumele existente in conturi la data primirii adresei de infiintare a popririi care se indisponibilizeaza, completand formularul prevazut de actul normativ, astfel:
– institutiile publice finantate integral de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate si bugetele locale vor completa sumele care se indisponibilizeaza pe capitole de cheltuieli bugetare si pe titluri de cheltuieli bugetare la care exista disponibilitati de credite bugetare deschise si neutilizate;
– institutiile publice si autoritatile publice finantate partial sau integral din venituri proprii, care isi gestioneaza bugetele prin conturi de disponibilitati, vor completa sumele care se indisponibilizeaza pentru toate conturile de disponibilitati deschise pe numele acestora la Trezoreria Statului.

De la data primirii adresei de infiintare a popririi asupra conturilor unei institutii sau autoritati publice la unitatea Trezoreriei Statului si pana la data prezentarii situatiei sumelor indisponibilizate numia din disponibilitatile ori creditele bugetare deschise si repartizate care exced sumei totale prevazute in adresa de infiintare a popririi.

In cazul in care institutia publica sau autoritatea publica nu transmite situatia sumelor indisponibilizate in termnul mentionat mai sus, unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului va proceda la indisponibilizarea sumelor din conturile institutiei sau autoritatii publice pana la nivelul sumei totale inscrise in titlul executoriu.

Sumele care se indisponibilizeaza din conturile de disponibilitati comunicate de institutiile publice sau autoritatile publice, dupa caz, se transfera de unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului in conturile in conturi analitice distincte ale conturilor de credite bugetare deschise indisponibilizate.

Transferul sumelor in conturile indicate de organul de executare se efectueaza din conturile de disponibilitati in care s-a efectuat indisponibilizarea sau din conturile de cheltuieli bugetare corespunzatoare subdiviziunilor bugetare de la care s-a efectuat transferul creditelor bugetare deschise.

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD