Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Noutăți legislative

Procedura de infiintare a popririi asupra conturilor institutiilor publice deschise la Trezoreria Statului

27 iulie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 523 din data de 25 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului.

Actul normativ reglementeaza procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului, conform prevedrilor OG nr. 22/2002.

Potrivit actului normativ, cel mai tarziu in prima zi lucratoare de la data primirii de la executorul judecatoresc sau de la organul fiscal care efectueaza executarea silita a adresei de infiintare a popririi asupra conturilor unei institutii ori autoritati publice, insotita de copia certificata de pe titlul executoriu, unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului va instiinta in scris institutia sau autoritatea publica cu privire la data primirii adresei de infiintare a popririi si suma pentru care se dispune poprirea.  La adresa care se transmite institutiei sau autoritatii publice se anexeaza situatia disponibilitatilor de fonduri/creditelor bugetare deschise si neutilizate, dupa caz,  existente la data primirii adresei de infiintare a popririi.

Cel tarziu in prima zi lucratoare de la primirea adresei de instiintare, institutia sau autoritatea publica are obligatia de a comunica in scris unitatii teritoriale a Trezoreriei Statului informatii in legatura cu sumele existente in conturi la data primirii adresei de infiintare a popririi care se indisponibilizeaza, completand formularul prevazut de actul normativ, astfel:
– institutiile publice finantate integral de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate si bugetele locale vor completa sumele care se indisponibilizeaza pe capitole de cheltuieli bugetare si pe titluri de cheltuieli bugetare la care exista disponibilitati de credite bugetare deschise si neutilizate;
– institutiile publice si autoritatile publice finantate partial sau integral din venituri proprii, care isi gestioneaza bugetele prin conturi de disponibilitati, vor completa sumele care se indisponibilizeaza pentru toate conturile de disponibilitati deschise pe numele acestora la Trezoreria Statului.

De la data primirii adresei de infiintare a popririi asupra conturilor unei institutii sau autoritati publice la unitatea Trezoreriei Statului si pana la data prezentarii situatiei sumelor indisponibilizate numia din disponibilitatile ori creditele bugetare deschise si repartizate care exced sumei totale prevazute in adresa de infiintare a popririi.

In cazul in care institutia publica sau autoritatea publica nu transmite situatia sumelor indisponibilizate in termnul mentionat mai sus, unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului va proceda la indisponibilizarea sumelor din conturile institutiei sau autoritatii publice pana la nivelul sumei totale inscrise in titlul executoriu.

Sumele care se indisponibilizeaza din conturile de disponibilitati comunicate de institutiile publice sau autoritatile publice, dupa caz, se transfera de unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului in conturile in conturi analitice distincte ale conturilor de credite bugetare deschise indisponibilizate.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Transferul sumelor in conturile indicate de organul de executare se efectueaza din conturile de disponibilitati in care s-a efectuat indisponibilizarea sau din conturile de cheltuieli bugetare corespunzatoare subdiviziunilor bugetare de la care s-a efectuat transferul creditelor bugetare deschise.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale