« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Romanii au talent. Azi: traficul de influenta
29.07.2011 | JURIDICE.ro, Robi CIOBANU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Deşi suntem mari fani ai prezumţiei de nevinovăţie, nu putem să nu remarcăm numeroasele arestări sau trimiteri în judecată ale unora dintre colegi, acuzaţi fiind de un sport naţional foarte des practicat: traficul de influenţă. De o vreme tot strângem linkuri cu astfel de relatări, încât am ajuns să ne plictisim şi să ne hotărâm să abordăm subiectul.

Ca exemple pentru prezenta discuţie ar fi ăstaăstaăsta şi cel mai recent ăsta. Dintre ele, cel cu “avocatul” din “baroul” Bota ni s-a părut cel mai amuzant (adică ăsta), având în vedere imaginea de “avocaţi” moderni şi “avocatură” modernă pe care aceştia vor să lase senzaţia că o practică. Vom reveni altădată însă la discuţia cu Baroul Bota, fiindcă am promis că ne spunem părerea şi despre ei.

Pe noi ne roade în această problemă o singură nelămurire, fiindcă e businessul fiecăruia cum alege să creadă că trebuie practicată avocatura şi, respectiv, e treaba lor dacă ei cred că ceea ce fac ei se numeşte avocatură (între noi fie vorba probabil că nici ei nu sunt atât de naivi să creadă asta şi, poate, nici nu au intrat în avocatură pentru aşa ceva, ci pentru a “rezolva” mai uşor problemele celor în nevoie). Problema care ziceam că ne roade e următoarea: traficul ăsta e practicat fiindcă e în firea avocaţilor care îl folosesc sau fiindcă în Sistem există “cerere” şi “bunăvoinţă”, fiindcă unii de acolo îl “agreează”, poate chiar îl îndrăgesc, fiind obişnuiţi cu el din alte timpuri? Şi atunci, ne întrebăm, rugându-vă să nu cădeţi în capcana considerării acestui post ca o pledoarie pro-trafic: nu avem de fapt un mecanism economic de piaţă bazat pe cerere şi ofertă, care funcţionează destul de bine? [când zicem destul de bine ne referim la faptul că, uneori, unii mai pică de papagali în plasa procurorilor] Şi atunci de ce ne plângem? Nu căutam noi pârghii să facem economia să funcţioneze? Iată un domeniu în care zbârnâie! Prin urmare, procurorii nu sunt decât nişte subminători ai economiei naţionale! HUO!

Pentru restul colegilor, care încă nu au avut unde să îşi manifeste talentul în alte domenii, le sugerăm să procedeze ca onorabilul coleg din articolul prezentat de JURIDICE.ro.

Ne vedem nevoiţi să încheiem cu tradiţionalul: “Live long and prosper!”

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD