Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Cauze finalizate in perioada 20-29 iulie 2011


2 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Luni, 1 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au finalizat, prin rechizitoriu, in perioada 20 – 29 iulie 2011, o serie de cauze avand ca obiect diferite tipuri de infractiuni, precum: de lovire si alte violente, distrugere si evaziune fiscala si infractiuni la legea privind circulatia pe drumurile publice.

1. Prin rechizitoriul din data de 25 iulie 2011, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus trimiterea in judecata a inculpatului TOMUS RADU-NICOLAE  sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, pe 5 ianuarie 2011, inculpatul Tomus Radu Nicolae a fot depistat de lucratori de politie, in timp ce conducea un autovehicul Opel Astra pe drumul public DC 62, in localitatea Bencecu de Jos, judetul Timis, fara a avea aplicate placutele de inmatriculare. Verificarile efectuate de politisti au relevat faptul ca autoturismul nu era inmatriculat, iar inculpatul nu poseda permis de conducere auto.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

2. Tot prin intocmirea rechizitoriului s-a finalizat si cauza in care inculpatul MIZGAN DANUT  a fost trimis in judecata, la data de 25 iulie 2011, de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange.

Din probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, in ziua de 12 ianuarie 2011, inculpatul Mizgan Danut, aflat la volanul unui autoturism  ce se deplasa pe drumul public DN 6, intre localitatile Recas si Sustra, judetul Timis a provocat un accident rutier. In acest context, s-a constatat ca inculpatul era in stare avansata de ebrietate si prezenta conform buletinului de analiza toxicologica o alcoolemie 2,25 g 0/00.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

3. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, la data de 26 iulie 2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului JOARZA MARCEL  sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca, la data de 5 noiembrie 2010, inculpatul a fost depistat in timp ce se deplasa la volanul unui autovehicul marca Dacia pe drumul public DJ 609 E, in localitatea Herneacova, judetul Timis, desi nu  poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

4. Prin rechizitoriul din data de 27 iulie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus trimiterea in judecata a inculpatului BOLDIZSAR CLAUDIU-ALEXANDRU sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

La data de 5 decembrie 2010, in timp ce se deplasa la volanul unui autoturism marca Seat, pe raza localitatii Sanandrei din judetul Timis, inculpatul a fost oprit pentru un control de rutina de catre lucratori de politie. Cu aceasta ocazie s-a constat ca autovehiculul condus de inculpat avea numerele de inmatriculare expirate de mai bine de 2 ani, si ca acesta nici nu poseda permis de conducere.

Dosarul a fost inaintat, Judecatoriei Timisoara, spre competenta solutionare.

5. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, la data de 20 iulie 2011, trimiterea in judecata a inculpatului CORNEA CLAUDIU  sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Din probele administrate in cauza pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca, in dimineata zilei de 8 august 2010, inculpatul, in urma unui conflict spontan avut cu o seara inainte cu partea vatamata S.R.I., a lovit-o pe aceasta cu pumnul in zona capului, cauzandu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7 zile de ingrijiri medicale.

De asemenea, dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

6. La data de 20 iulie 2011, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus trimiterea in judecata a inculpatului PAVEL SORIN CRISTINEL  sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Probatoriul instrumentat  in cauza pe parcursul urmaririi penale a evidentiat faptul ca, la data de 13 iulie 2010, in urma unui conflict spontan, inculpatul Pavel Sorin Cristinel a lovit partea vatamata cu pumnul in zona fetei si a pieptului, cauzandu-i acesteia leziuni care au necesitat 8 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. Altercatia s-a produs ca urmare a faptului ca partea vatamata H.O. si-a parcat masina in fata portii inculpatului, blocandu-i acestuia accesul in imobilul situat in localitatea Recas, judetul Timis.

Judecatoria Timisoara a fost  investita cu judecarea cauzei, conform rechizitoriului procurorilor.

7. Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara dispus, la data de 20 iulie 2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MAFTEI VALENTIN NICOLAE sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Din ansamblul probelor administrate in cauza a reiesit faptul ca in noaptea de 16/17 iunie 2010, inculpatul i-a cerut victimei I.D. sa se intalneasca, in fata primariei comunei Ortisoara, judetul Timis, pentru a discuta despre o pretinsa datorie a acesteia catre inculpat. In acest context, pe fondul unei altercatii verbale, inculpatul Maftei Valentin Nicolae a lovit partea vatamata, in mod repetat, cu pumnul in zona capului cauzandu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 8 zile de ingrijiri medicale.

Dosarul cauzei a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

8. La data de 27 iulie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului  LINGURAR FLORIN ALIN  sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

Probele administrate in timpul urmaririi penale au relevat faptul ca inculpatul, la data de 3 iulie 2010, in timp ce se afla in incinta unei societati comerciale, a lovit un aparat de jocuri mecanice de peretele localului, fapt ce a dus la distrugerea diplay-ului TFT al respectivului aparat.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică