Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Revista de note şi studii juridice (RNSJ)
Condiţii de publicareDespre revistă
 
JURIDICE
 1 comentariu

Dovedirea acceptarii tacite a mostenirii
02.08.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Georgeta Protea, Adriana Andronic şi Elena Gheorghiu au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 98 din 26 februarie 2010, pronunţate în recurs de Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Iaşi într-un dosar având ca obiect anularea unui certificat de moştenitor – JURINDEX 20104511601) că reclamanţii-recurenţi nu au dovedit acceptarea de către mama lor a succesiunii surorii acesteia întrucât din declaraţiile martorilor audiaţi la solicitarea reclamanţilor rezultă doar că mama lor a îngrijit-o pe sora sa în timpul vieţii acesteia, a participat la înmormântare şi la pomenirile corespunzătoare şi a făcut curăţenie în locuinţa defunctei la un an-doi după moartea acesteia. Toate aceste acte nu valorează acceptare tacită a succesiunii. Dimpotrivă, martorii au arătat că nu au cunoştinţă ca pretinsul moştenitor acceptant să fi folosit ori să fi luat din bunurile surorii sale, după decesul acesteia, să fi efectuat lucrări agricole cu privire la terenul rămas moştenire şi să fi cules roadele pământului sau să fi săvârşit orice alte acte care să semnifice acceptarea moştenirii.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Dovedirea acceptarii tacite a mostenirii”

  1. luckystar spune:

    Chestia asta cu „acceptarea mostenirii” este o mare prostie. Din pacate si noul cod civil a preluat-o.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.