Dreptul securităţii sociale

Metodologia de selectare a proiectelor in domeniul protectiei persoanelor cu handicap pentru anul 2011


5 august 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 544  din data de 1 august  2011 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1788/2011 pentru aprobarea Metodologiei de selectare si finantare a proiectelor in domeniul protectiei persoanelor cu handicap pentru anul 2011.

Potrivit actului normativ, pot primi fonduri necesare finantarii proiectelor organizatii neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale cu activitate in domeniul protectiei persoanelor cu handicap. Proiectele pot fi realizate in nume propriu sau in parteneriat cu alti furnizori de servicii sociale publici ori privati, acreditati in conditiile legii.

Proiectele sunt finantate de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (Autoritatea finantatoare) din fonduri publice alocate de la bugetul de stat cu aceasta destinatie.

Sunt finantate proiecte care au ca obiectiv asigurarea serviciilor de sprijin familial, prin infiintarea serviciilor sociale de tip centre de zi, centre de tip respiro/centre de criza, locuinte protejate, corespunzatoare nevoilor individuale ale persoanelor cu handicap.

Finantarea nerambursabila a proiectelor se face exclusiv pe baza selectiei publice de proiecte.

Etapele procedurii de selectie sunt:
– publicarea anuntului de participare;
– publicarea pe site-ul propriu, de catre Autoritatea finantatoare (www.anph.ro), a documentatiei pentru elaborarea si prezentarea propunerii de proiect;
– depunerea propunerilor de proiecte la registratura Autoritatii finantatoare;
– verificarea conformitatii administrative, a eligibilitatii si indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara;
– evaluarea propunerilor de proiecte din punctul de vedere al ofertei tehnice si financiare;
– efectuarea vizitelor de precontractare;
– comunicarea rezultatelor;
– incheierea contractelor de finantare nerambursabila;
– publicarea anuntului de atribuire a contractului sau contractelor de finantare nerambursabila.

Contributia beneficiarului la realizarea proiectului este de minimum 10%, in bani, din valoarea finantarii nerambursabile solicitate de la Autoritatea finantatoare.

Finantarea nerambursabila se efectueaza in raport cu realizarea activitatilor proiectului si cheltuielilor aferente. Virarea sumelor prevazute in contractul de finantare nerambursabila se va face, la cererea beneficiarilor, pe masura ce acestia inainteaza rapoartele cu privire la activitatile desfasurate, prevazute in documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerii de proiect, insotite de documentele justificative.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro