Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Bostina si Asociatii este consultantul Ministerului Comunicatiilor in procesul de desemnare a brokerului pentru listarea la bursa a Romtelecom
04.08.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Pentru a risipi confuziile create de apariţia unor informaţii neadecvate în presa on-line, precizăm că Boştină si Asociaţii este consultantul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii  Informatice pentru desemnarea brokerului în procesul de listare a pachetului deţinut de stat la Romtelecom.  Boştină şi Asociaţii nu a luat cunoştinţă de existenţa vreunui proces de selecţie a unui consultant juridic pentru evaluarea “scenariilor juridice sau a opţiunilor pentru Romtelecom”, nu a participat la un asemenea proces şi nu este parte a nici unui proces de evaluare în acest sens, nefiind în  vreo competiţie cu vreo altă casă de avocatră aşa cum eronat încearcă să se acrediteze în articolul “Decizie grea la Romtelecom: pentru listare trebuie sa aleaga între Bostina si Stoica”, publicat de site-ul Bizlawyer.

In aprilie 2008, Boştină şi Asociaţii a fost desemnată, în urma unu proces de selecţie, drept consultant juridic pentru alegerea brokerului la listarea pachetului pe care statul român îl mai deţine la Romtelecom.  În baza Hotărârii de Guvern nr. 201/2008 s-a încheiat între Ministerul Comunicațiilor si Societății Informaționale și Boștină și Asociații contractul de prestări servicii de asistență juridică nr. 222602/8.04.2008  prin care Societatea noastră a fost desemnată să elaboreze în primă instanţă documentaţia privind selecţia brokerului. Acest contract a fost deja pus in executare, Societatea noastră prestând activități contractate și primind parte a prețului.

Până în acest moment nu avem cunoştinţă ca acest contract să fi fost reziliat sau ca hotărârea de guvern pe baza căruia a fost semnat să fi fost abrogată, ceea ce înseamnă că el este încă în vigoare şi că Boştină şi Asociaţii este consultantul juridic al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în acest proces.

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat, în aprilie 2008, că a desemnat o casă de avocatură care să ajute instituţia să întocmească un caiet de sarcini pentru licitaţia de selectare a consultantului în vederea lansării unei oferte publice de vânzare pe piaţa de capital a unui pachet de acţiuni din participaţia statului la Romtelecom, luându-se în calcul listarea atât pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi pe una dintre pieţele internaţionale de capital. Decizia şi momentul listării urmau să fie stabilite după prezentarea unui studiu de către consultantul de business, care va viza atât evoluţia performanţelor operatorului de telefonie fixă, cât şi conjunctura de ansamblu a pieţei naţionale de capital şi a pieţelor internaţionale.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti