Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Se cauta solutii juridice pentru includerea cetatilor dacice intr-o zona de administrare speciala


5 august 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In vederea identificarii unei formule juridice pentru includerea cetatilor dacice din Muntii Orastiei intr-o zona de administrare speciala (precum Delta Dunarii), Guvernul a decis joi, 4 august 2011, infiintarea unui comitet interministerial, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ministrii Justitiei, Mediului, Administratiei si Internelor si Culturii si Patrimoniului vor face parte din acest comitet.

Comitetul interministerial va reglementa situaţia juridică a proprietăţilor care vor fi incluse în respectiva zonă şi va pregăti un proiect european care să vizeze reabilitarea cetăţilor dacice şi includerea lor în circuitul turistic.

Premierul Emil Boc a declarat: „Comitetul interministerial va avea ca atribuţie şi valorificarea potenţialului istoric şi de patrimoniu extraordinar pe care îl avem acolo, având în vedere că cetăţile dacice fac parte din patrimoniul UNESCO şi doar aproximativ 35% din potenţialul arheologic a fost pus în valoare până în momentul de faţă, urmând ca lucrările să se desfăşoare într-un regim bine determinat şi coordonat de către stat.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică