Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Emil Boc despre legalitatea procedurilor privind achizitiile publice


5 august 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Premierul Emil Boc a declarat joi, 4 august 2011, la finele sedintei de Guvern: „Legalitatea procedurilor în România cu privire la achiziţiile publice reprezintă o problemă. Indiferent de ministerul despre care vorbim, atunci când avem autorităţi locale care derulează licitaţii pe fonduri europene, am fost sesizaţi de către Comisia Europeană cu potenţiale probleme.

Avem în acest moment verificările pe Axa 2, pe Programul Operațional Regional, de la Ministerul Dezvoltării, şi dorim să ne asigurăm că nu vor mai fi probleme şi la alte Autorităţi de Management pe componenta derulării licitaţiilor. Necazul este că aici Guvernul este limitat, nu are posibilităţi directe, ci doar să aplice corecţii financiare la acele autorităţi care nu-şi fac datoria pe corectitudinea achiziţiilor publice.

Şi fac un apel, încă o dată, foarte serios şi categoric către toate autorităţile publice din România care derulează licitaţii publice să nu se joace cu focul. Să nu se joace cu banii europeni pentru că România pierde aceste resurse financiare dacă ei fac licitaţii după sprânceană şi acordă preferenţial contracte. Acesta este cel mai mare rău pe care autorităţile locale pot să-l facă României în momentul de faţă, iar Guvernul va fi necruţător, va aplica prin Autorităţile de Management corecţii financiare. Acest lucru ne va ajuta pe termen scurt să salvăm nişte bani, dar există riscul ca până la sfârşitul implementării programului 2013-2015 să nu se poată cheltui toţi banii europeni dacă, repet, licitaţiile nu vor fi corect organizate. Deci principala problemă aici o văd şi se aplică practic tuturor ministerelor care gestionează fonduri europene în relaţiile cu autorităţile locale.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii