Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
 1 comentariu

Modificari cu privire la activitatea RAMO
05.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 554  din data de 4 august  2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 750/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 358/1991 privind infiintarea si organizarea Regiei Autonome „Monitorul Oficial”.

Actul normativ modifica si completeaza HG nr. 358/1991 privind infiintarea si organizarea Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, instituind unele interdictii in legatura cu transpunerea si difuzarea publicatiei Monitorul Oficial al Romaniei si aducand unele modificari Regulamentului de organizare si functionare a Regiei autonome „Monitorul Oficial”.

Cea mai importanta noutate o constituie introducerea unor dispozitii prin care se instituie interdictia copierii, transpunerii si difuzarii publicatiei Monitorul Oficial al Romaniei, in formatul protejat de lege, fara consimtamantul titularului de drepturi.

Redam in continuare continutul acestor prevederi:

„Serviciul public de editare a Monitorului Oficial al Romaniei este asigurat de catre Regia autonoma si este protejat de lege. Copierea, transpunerea si difuzarea, indiferent de suport, a publicatiei Monitorul Oficial al Romaniei, in formatul protejat de lege, fara consimtamantul titularului de drepturi, sunt interzise. Este de asemenea interzisa, fara acordul titularului de drepturi, punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau alte retele de calculatoare, a produselor protejate potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, care apartin Regiei autonome sau a copiilor de pe acestea, indiferent de suport.”

Alte modificari se refera la Regulamentul de organizare si functionare a Regiei autonome „Monitorul Oficial” si vizeaza, in principal, urmatoarele aspecte:
– se mentioneaza patrimoniul net al Regiei autonome, in valoare de 165.898,6 mii lei;
– se detaliaza obiectul de activitate al al Regiei autonome;
– se precizeaza actele normative in baza carora Regia a dobandit bunurile din patrimoniu;
– se aduc noi precizari in legatura cu atributiile Consiliul de administratie al Regiei.



PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!












Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Modificari cu privire la activitatea RAMO”

  1. Dan STOICA spune:

    Aceasta modificare este vadit neconstitutionala. Ea incalca grosolan normele si practica europeana in materia accesului la legislatie. Intrebarea care se pune este insa cine anume va raspunde si ce daune va trebui sa platesca pentru emiterea acestei hotarari de guvern. In principiu exista note interne si rapoarte pregatitoare ale hotararii care arata exact cine a propus si a semnat aceasta bazaconie normativa. Nu doar magistratii trebuie sa raspunda ci si cei care fac norme strambe din pixul guvernamental.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.