Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificarea Statutului profesiei de practician in insolventa
05.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 555  din data de 4 august  2011 a fost publicata Hotararea Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania nr. 4/2011 pentru modificarea si completarea anexei nr. I la Hotararea Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa si a Codului de etica profesionala si disciplina ale Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, reunit in data de 8 mai 2011, a hotarat modificarea si completarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa si a Codului de etica profesionala si disciplina ale Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Cele mai importante modficari si completari vizeaza urmatoarele aspecte:

Se introduce mentiunea ca practicienii in insolventa stagiari care pe perioada de 5 ani de la dobandirea calitatii de practician in insolventa stagiar au fost incompatibili, nu pierd dreptul de a sustine examenul de definitivat.

Se aduc noi precizari referitoare la remuneratia practicianului in insoventa stagiar si contractul de stagiu.
Astfel, pe perioada stagiului practicianul in insolventa stagiar va fi remunerat de forma de organizare cu care are relatii contractuale cu echivalentul a cel putin un salariu minim lunar pe economie stabilit pentru anul in curs. Contractul de stagiu se incheie cu forma de organizare, stagiul desfasurandu-se sub indrumarea unui coordonator de stagiu nominalizat, practician in insolventa in cadrul formei de organizare.

Vor putea fi indrumatori de stagiu, doar practicienii in insolventa cu o vechime de de cel putin 5 ani de la data inscrierii in Tabloul UNPIR. In forma anterioara, era necesara o vechime de 3 ani.

In functie de volumul de activitate al indrumatorului de stagiu, pe baza unei grile intocmite in functie de veniturile realizate in anul anterior atestarii de catre cabinetul sau societatea profesionala in care isi exercita profesia, Consiliul national de conducere al Uniunii va stabili numarul de stagiari. Veniturile realizate de coordonatorul de stagiu nu se pot situa sub valoarea de 50.000 lei.

Se introduce precizarea ca, in cazul in care, conform practicii locale, instantele considera ca nu este necesara aprobarea pentru decontarea din fondul de lichidare, aceasta este de competenta filialei UNPIR, care va dispune aprobarea conform criteriilor stabilite de OUG nr. 86/2006 si de statut.

Decontarea cheltuielilor din fondul de lichidare, in conditiile in care in averea debitoarei existau bunuri ce puteau fi valorificate sau sume de bani, constituie abatere, cu exceptia cazurilor cand bunurile sau sumele de bani sunt insuficiente si a fost ceruta inchiderea procedurii in temeiul art. 131 din Legea nr. 85/2006.

Obligatia privind plata sumelor din fondul de lichidare catre practicienii in insolventa apartine filialei Uniunii pe raza careia isi are sediul debitoarea.

Pentru procedurile de lichidare derulate in conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, se va percepe un onorariu de 1.000 lei.

Se modifica anexa nr. 4 la Statut, cu privire a nivelul taxelor pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare.

Se modifica nivelul taxelor si cotizatiilor datorate de practicianul in insolventa, astfel:
– taxa de inscriere la examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa – 1.000 lei;
– taxa de verificare a cererii si a documentelor doveditoare pentru persoanele care cer inscrierea in Uniune fara examen si cu scutire de stagiu – 1.000 lei.
– taxa de inscriere in Tabloul UNPIR va fi de:
> 1.000 lei pentru persoane fizice care au promovat examenul de acces in profesie;
> 9.000 lei pentru persoanele fizice care beneficiaza de inscrierea in profesie cu scutire de examen si stagiu de pregatire profesionala;
> 1.000 lei pentru persoane juridice;
– cotizatia anuala este de 600 lei pentru persoane fizice compatibile si 400 lei pentru persoane fizice incompatibile.
– taxa anuala pentru persoanele juridice este de 2.000 lei.
– taxa de sustinere a examenului de definitivat in profesie este de 1.000 lei.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.