Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept comercial
CRAZNIC
 
Print Friendly, PDF & Email

Grupurile de societati | Manole Ciprian Popa
05.08.2011 | Loredana PELMUSI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Editorul despre Grupurile de societăţi (autor: Manole Ciprian Popa): „În dreptul comparat grupul de societăţi reprezintă o instituţie complexă, care reflectă sofisticarea relaţiilor economice contemporane.”

Cătălin Predoiu despre Grupurile de societăţi (autor: Manole Ciprian Popa): „Dreptul nostru pozitiv nu a reuşit pentru moment decât o reglementare fragmentară a acestei instituţii, în ciuda necesităţii sale, reclamate adeseori de doctrină. Iată cele două premise de la care Manole Popa, avocat specialist în grupuri de societăţi şi cadru universitar, a plecat în explorarea unei teme dificile, sarcină de care s-a achitat într-o manieră care a demonstrat stăpânirea magistrală a subiectului. Lucrarea de faţă reprezintă nu numai o excelentă introducere în tema grupului de societăţi, ci şi o explicaţie pertinentă şi extrem de bine documentată a mecanismelor intime şi fine de funcţionare a acestuia. Sunt abordate principiile de structurare şi funcţionare a grupului de societăţi, provocările şi soluţiile aflate în faţa celor care îl operează, dar şi a legislatorilor care intenţionează (eventual) să le reglementeze. O lucrare prin care doctrina noastră face un important pas înainte în consacrarea instituţiei în spaţiul nostru juridic, în aşteptarea unei reglementări cadru unitare, care la rândul ei să rafineze relaţiile economice şi juridice intrasocietare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate