Secţiuni « Articole » RNSJ - Revista de note şi studii juridice
RNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudii
Condiţii de publicareDespre revistă

Titularul dreptului de habitatie cu privire la apartament nu plateste cheltuielile de intretinere. Sanctiune
08.08.2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Viorica Olariu, Cristina Văleanu şi Valeria Cormanencu au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 75 din 17 februarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Iaşi – JURINDEX20104511642) că neplata cheltuielilor de întreţinere a apartamentului de către titularul unui drept de habitaţie – drept real – nu poate fi sancţionată cu evacuare, care este o sancţiune specifică raporturilor juridice de locaţiune – raporturi obligaţionale. Stingerea dreptului de folosinţă cu privire la bun nu se poate obţine decât prin mijloacele procedurale specifice dreptului de abitaţie, nu prin acţiune în evacuare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti