Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul de organizare si functionare al DLAF


9 august 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 553 din data de 4 august 2011 fost publicata Hotararea Guvernului nr. 738/2011 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Departamentului pentru lupta antifrauda – DLAF.

Departamentul pentru lupta antifrauda – DLAF este organizat si functioneaza ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si in coordonarea primului-ministru, in baza Legii nr. 61/2011 privind organizarea si functionarea Departamentului pentru lupta antifrauda – DLAF.

Scopul DLAF este acela de a asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania, in conformitate cu prevederile Tratatului privind functionarea Uniunii Europene.

Atributiile DLAF sunt urmatoarele:
– coordoneaza, la nivel national, adoptarea de masuri legislative, administrative si operationale pentru combaterea fraudei si a oricarei activitati ilegale care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene;
– coopereaza cu autoritatile statelor membre, cu institutiile europene sau cu alte entitati financiare europene, in scopul protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene;
– elaboreaza, in cooperare cu alte institutii nationale, si transmite contributia Romaniei la raportul anual al Comisiei Europene privind masurile adoptate pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 325 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.
– coopereaza, in calitate de institutie nationala de contact si de coordonator al luptei antifrauda, cu Oficiul European de Lupta Antifrauda – OLAF.

Actul normative precizeaza in detaliu:
– atributiile sefului Departamentului si structurilor DLAF;
– modul de cooperare al Departamentului cu OLAF.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro