Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru evaziune fiscala
11.08.2011 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

1. Miercuri, 10 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au dispus, la data de 8 august 2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor Danu Izabela Anisoara si Danu Sterica sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in perioada ianuarie 2009 – martie 2010, inculpata Danu Izabela Anisoara, asociat unic si administrator al unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuate prin standuri, chioscuri si piete, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a inregistrat in contabilitatea societatii operatiuni comerciale nereale, cauzand bugetului general consolidat al statului un prejudiciu in cuantum de 640.219 lei impozit pe profit, TVA si penalitati.

In sarcina inculpatului Danu Sterica asociat unic si administrator al unei alte societati (avand ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata a animalelor vii) s-a retinut ca, in perioada ianuarie 2009 – iunie 2010, a evidentiat in contabilitatea societatii operatiuni comerciale fictive cauzand bugetului de stat un prejudiciu in valoare de 662.198 lei impozit pe profit, TVA si penalitati.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile detinute in proprietate de inculpati.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Galati.

2. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au dispus, la data de 5 august 2011, prin rechizitoriu, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului Schiopu Lucian sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat faptul ca, in perioada februarie 2007 – septembrie 2009, inculpatul, in calitate de asociat unic si administrator al unei societati comerciale din Galati, avand ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor, a retinut fara a vira catre bugetul Administratiei Fondului de Mediu contributia de 3% in termenul legal.

Prin activitatea sa, inculpatul a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu in cuantum de 28.141 lei.

In cauza, procurorii au dispus luarea unor masuri asiguratorii asupra bunurilor imobile detinute de inculpat, in scopul recuperarii prejudiciului cauzat.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Galati.

3. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29 iulie 2011, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, a inculpatului TATULESCU GHEORGHE sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada noiembrie – decembrie 2008, inculpatul a achizitionat de la o persoana neidentificata, care nu avea calitatea de antrepozitar autorizat, cantitatea de peste 500 litri alcool etilic rafinat, precum si arome de diferite esente si recipienti tip PET cu capacitatea de cate 2 litri fiecare, pe care le-a depozitat intr-un spatiu retras de pe raza comunei Budesti, judetul Valcea, iar ulterior a produs, fara a fi autorizat ca antrepozitar fiscal, bauturi spirtoase cu diverse arome. Organele de control din cadrul Garzii Financiare Sectia Valcea, au identificat, in depozitul utilizat de catre inculpat, cantitatile de 320 litri alcool etilic rafinat, 260 litri bautura spirtoasa cu aroma de votca, 400 litri bautura spirtoasa cu aroma de pruna, 260 litri cu aroma de cognac si 100 litri cu aroma de visina, toate acestea fiind ambalate in recipienti din plastic cu capacitatea de cate 2 litri.

Valoarea accizelor datorate de inculpat bugetului statului este in suma de 13.048,66 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Ramnicu Valcea.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti