Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Drept penal Flux informații

Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea. Retinere agresor

11 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

Miercuri, 10 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea continua cercetarile in cauza privind pe inculpatul PARUS MARIAN care, in dimineata zilei de 6 august 2011, a aplicat o lovitura cu pumnul numitului R. V. I. cunoscut sub numele de “DJ FOFO” si, care l-a agresat si pe prietenul acestuia, pe fondul unui conflict spontan. Urmare loviturilor aplicate, victima R.V.I. a cazut la sol si s-a lovit de o bordura, suferind leziuni ce i-au pus in primejdie viata si care au necesitat internarea la Spitalul de urgenta ,, FLOREASCA,, unde a fost dus in coma profunda.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, datorita faptului ca, in dimineata zilei de 9 august 2011, orele 915 , victima R. V. I. a decedat, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei retinuta in sarcina inculpatului Parus Marian, din infractiunea de vatamare corporala grava, in infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte.

In cauza, au fost administrate in continuare probe, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor de fapt si a raspunderii judiciare, astfel incat au fost audiate persoane care au perceput in mod direct incidentul si s-a dispus fata de inculpat  punerea in miscare a actiunii penale si inlocuirea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, dispusa la data de 8 august 2011, cu o masura preventiva mai severa, respectiv retinerea. De asemenea, procurorii au dispus prin ordonanta din data de 9 august 2011, efectuarea constatarii medico-legale asupra cadavrului R.V.I. in vederea stabilirii naturii si cauzei mortii, mecanismului de producere a leziunilor, instrumentului apt sa le produca, dar si a legaturii de cauzalitate dintre  leziunile produse si moartea victimei.

Astfel, inculpatul Parus Marian a fost retinut pentru  o perioada de 24 de ore, incepand cu data de 9 august 2011. Cercetarile continua cu inculpatul in stare de retinere, urmand ca in cursul zilei de 10 august 2011 sa se analizeze oportunitatea si necesitatea propunerii arestarii preventive.

Precizam, ca prin rezolutie, Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, in temeiul art. 209 alin. 41 din Codul de Procedura Penala, au preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea, dosarul constituit ca urmare a evenimentului petrecut  in municipiul Tulcea, privind pe PARUS MARIAN cercetat initial, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala grava si lovituri ori alte violente, fapte fata de care s-a inceput urmarirea penala la data de 7 august 2011. Motivul preluarii la constituit faptul ca din actele premergatoare efectuate a rezulta existenta indiciilor temeinice cu privire la savarsirea unei infractiunii contra vietii si in scopul efectuarii cu celeritate a cercetarilor.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership