Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificari privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice
11.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 563  din data de 8 august  2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 801/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 525/2007 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Modificarile vizeaza urmatoarele aspecte:

Pe langa celelalte atributii, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (A.N.R.M.A.P.) va indeplini si urmatoarele activitati:

– evalueaza, inainte de transmiterea spre publicare a invitatiei/anuntului de participare, conformitatea cu legislatia aplicabila din domeniul achizitiilor publice a documentatiei de atribuire aferente contractelor de achizitie publica care intra sub incidenta prevederilor OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aceasta evaluare nevizand aspectele tehnice ale caietului de sarcini. Aceasta functie se realizeaza prin mijloace electronice, prin intermediul Sistemului electronic de achizitii publice (S.E.A.P.);

– elaboreaza punctul de vedere la solicitarile de clarificare pe care autoritatile contractante/potentialii ofertanti/autoritatile de management le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice.

Se precizeaza ca vicepresedintele coordoneaza activitatea de monitorizare, statistica si de formare profesionala si indeplineste orice alte atributii delegate, prin ordin, de catre presedinte.

Se reorganizeaza compartimentule din cadrul A.N.R.M.A.P.
Astfel, in subordinea presedintelui functioneaza urmatoarele compartimente: Directia generala monitorizare, statistica si formare profesionala; Directia generala reglementare si evaluare ex-ante; Directia generala supraveghere si evaluare ex-post; Directia economica, administrativa si achizitii publice; Cabinetul presedintelui; Departamentul de comunicare si relatii publice; Serviciul juridic; Compartimentul audit public intern.

Numarul maxim de posturi din aparatul A.N.R.M.A.P. se suplimenteaza cu 50 si este de 156, din care un post de consilier de afaceri europene.

Dispozitiile noi hotarari vor intra in vigoare la 45 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, cu exceptia celor referitoare la suplimentarea numarului de posturi, care vor intra in vigoare la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti