BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Avocata arestata pentru trafic de influenta
13.08.2011 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Curtea de Apel Timisoara a hotarat vineri, 12 august 2011, arestarea Mariei Cerasela Nitu, avocat in Baroul Caras, la propunerea procurorilor DNA, care au retinut-o in aceeasi zi pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită, trafic de influenţă sii instigare la mărturie mincinoasă, potrivit unui comunicat al DNA.

In fapt, procurorii au retinut ca „in cursul lunii iunie 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela, în calitate de avocat, i-a pretins unei persoane o sumă de bani neprecizată, promiţându-i că, în schimb, va interveni pe lângă un magistrat judecător din cadrul Judecătoriei Bozovici, pentru a-l determina să soluţioneze în mod favorabil acţiunea civilă exercitată de persoana respectivă, în sensul anulării unui proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la regimul circulaţiei rutiere.

La data de 12 iulie 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela i-a pretins aceleiaşi persoane suma de 1.200 lei, din care 100 lei ar fi revenit unui martor mincinos care urma să susţină, în faţa instanţei, o versiune ce ar fi favorizat-o pe clienta avocatei, iar diferenţa de 1.100 lei urma să o dea judecătorului căruia i-a fost repartizată cauza civilă spre soluţionare.

La data de 9 august 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela a primit de la persoana interesată în soluţionarea favorabilă a cauzei civile suma de 700 lei, în scopul de a o remite judecătorului. Precizăm că inculpata Niţu Maria Cerasela primise anterior 500 de lei de la aceeaşi persoană cu titlu de onorariu. La aceeaşi dată, în prezenţa avocatei, Perian Ion, învinuit în prezenta cauză, a primit suma de 200 de lei pentru a susţine o depoziţie mincinoasă în faţa instanţei. La data de 12 august 2011, învinuitul Perian Ion, în calitate de martor, a relatat instanţei împrejurări nereale în legătură cu contravenţia constatată de organele de poliţie, susţinând că reclamanta nu s-ar face vinovată de fapta reţinută în sarcina sa de agenţii constatatori. Mărturia învinuitului Perian Ion a condus la admiterea plângerii contravenţionale şi anularea procesului-verbal de constatare de către Judecătoria Bozovici.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Avocata arestata pentru trafic de influenta”

  1. Viorel Papu spune:

    Aşteptăm DNA-ul şi pe la Constanţa. Unii avocaţi agasează magistraţii şi personalul auxiliar în ideea unor conduite favorabile imaginaţiei celor dintâi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate