BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeana: Spania poate restrictiona piata fortei de munca pentru cetatenii romani
15.08.2011 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 11 august 2011, Comisia Europeană a anunţat că Spania poate restricţiona piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români până la sfârşitul anului 2012, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene.

Spania a invocat, la data de 28 iulie 2011, clauza de salvgardare în ceea ce priveşte restricţionarea accesului lucrătorilor români pe piaţa muncii spaniolă, motivând problemele grave apărute pe această piaţă. Este pentru prima dată când clauza de salvgardare a fost invocată în domeniul liberei circulaţii a lucrătorilor.

O analiză efectuată de Comisie a arătat că 30% dintre cetăţenii români din Spania sunt şomeri.

In perioada 2006-2010, numărul resortisanţilor români cu reşedinţa permanentă în Spania a crescut de la 388.000 la 823.000.

După ce Comisia va informa mai departe Consiliul în legătură cu decizia luată, orice stat membru poate solicita Consiliului, în termen de două săptămâni, anularea sau modificarea acestei decizii.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate