Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Bucuresti sesizeaza CJUE ref. deducerea TVA aferenta achizitionarii constructiilor
16.08.2011 | Andrei PAP

Secţiuni: CJUE, Construcții, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C 238 din 13 august 2011 a fost publicată informarea potrivit căreia Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare adresând următoarele întrebări:

1. Achiziţionarea unor construcţii supuse demolării, împreună cu o suprafaţă de teren, în vederea edificării unui complex rezidenţial pe respectiva suprafaţă de teren, de către o societate comercială plătitoare de TVA, poate reprezenta o activitate premergătoare, respectiv o cheltuială de investiţie pentru realizarea complexului rezidenţial, pentru a beneficia de deducerea TVA aferent achiziţionării construcţiilor, în raport de dispoziţiile art. 167 şi 168 din Directiva 2006/112/CE ( 1 ) din 28 noiembrie 2006, privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată?

2. Demolarea construcţiilor supuse demolării, achiziţionate împreună cu suprafaţa de teren, în vederea edificării unui complex rezidenţial pe respectiva suprafaţă de teren, este supusă ajustării TVA aferent achiziţionării construcţiilor, în raport de dispoziţiile art. 185 alin. 2 din Directiva 2006/112/CE din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată?

NOTĂ: pe rolul CJUE cauza a fost înregistrată sub nr. C-257/11

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti