Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior


16 august 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: LEGE 9
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 573 din data de 11 august 2011 a fost publicat Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4786/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior.

Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS) este un organism consultativ de nivel national, fara personalitate juridica, al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care are rolul de a propune Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului metodologia de finantare a universitatilor, in conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2011.

CNFIS propune Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului alocarea, pe baza de contract, a sumelor pentru finantarea de baza, finantarea complementara si finantarea suplimentara, realizarea de obiective de investitii, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru dezvoltare institutionala, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru incluziune, burse si protectia sociala a studentilor.

De asemenea, CNFIS stabileste anual costul mediu per student echivalent, pe cicluri de studii, pe domenii de studii si pe limba de predare.

Membrii CNFIS sunt personalitati de prestigiu stiintific, cultural si moral, recunoscute pe plan national si international, numite prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului pentru un mandat de 4 ani.

Pot fi membri ai CNFIS cadre didactice si cercetatori, avand cel putin titlul de conferentiar sau de cercetator stiintific II ori titluri echivalente obtinute in strainatate, membri ai Academiei Romane si ai unor institutii de cultura.

Asociatiile studentesti desemneaza un student cu statut de observator in CNFIS, care se numeste prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

Pot face parte din CNFIS, ca observatori, reprezentanti ai mediului de afaceri, numiti prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

CNFIS este format din 21 de membri.

CNFIS are un presedinte si 2 vicepresedinti, desemnati dintre membrii CNFIS.

In cadrul CNFIS functioneaza Biroul executiv, format din 5 membri ai CNFIS, incluzand presedintele si cei 2 vicepresedinti. Atributiile Biroului executiv sunt stabilite prin regulamentul intern de organizare si functionare a CNFIS.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro