Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Emil Boc: China si-a exprimat disponibilitatea pentru cinci proiecte majore de investitii
16.08.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Premierul Emil Boc a declarat luni, 15 august 2011, ca urmare a întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Chinei, urmatoarele: “partea română a venit pregătită cu 5 proiecte mari de investiții pe care le-am prezentat părții chineze. Este vorba de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, de canalul Dunăre-București, de canalul Siret-Bărăgan, de centura de ocolire a municipiului București și centrala de la Tarnița – proiecte care pot fi dezvoltate în parteneriat public-privat – și cea mai importantă veste este aceea că partea chineză și-a exprimat deplinul interes și disponibilitatea de a participa în aceste proiecte și am stabilit ca miniștrii de resort să lucreze în perioada următoare la modalitățile practice, tehnice de implementare a acestor proiecte, respectând cadrul legal românesc, european și chinez.

De asemenea, am invitat partea chineză să deschidă în România sucursale ale Băncii Naționale a Chinei, care prin activitățile lor să poată stimula atât investițiile productive, cât și exporturile.

În plan cultural, am hotărât să semnăm un nou protocol de colaborare între România și China în acest domeniu și care să se concentreze pe înființarea unui institut cultural român la Beijing și a unui centru cultural chinez la București – o dorință mai veche a celor două țări, dar care încă nu a fost îndeplinită.

Două teme noi pe care le-am abordat la întâlnirea de astăzi și care nu au fost discutate până acum cu parteneri chinezi. Aceste două teme au fost următoarele: mandatarea la nivel ministerial a specialiștilor noștri să lucreze la identificarea posibilităților de deschidere a unei linii aeriene Beijing-București, iar în plan turistic am propus părții chineze un program de cooperare în vederea dezvoltării și susținerii reciproce a turismului – atât a turiștilor chinezi în România, cât și a turiștilor români în China.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti