Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Decizia CE de autorizare a restrictionarii accesului liber al lucratorilor romani la piata spaniola a fortei de munca
16.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 207 din data de 12 august 2011 a fost publicata Decizia Comisiei Europene din 11 august 2011 de autorizare a Spaniei sa suspende temporar in cazul lucratorilor romani aplicarea articolelor 1-6 din Regulamentul (UE) nr. 492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului privind libera circulație a lucratorilor in cadrul Uniunii.

Decizia Comiei autorizeaza Spania sa suspende accesul liber al lucratorilor romani la piata spaniola a fortei de munca pana la data de 31 decembrie 2012, sub rezerva conditiilor specificate in decizie.

Restrictiile privind accesul la piața fortei de munca constituie o derogare de la principiul fundamental al Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene privind libera circulatie a lucratorilor.

Comisia considera ca Spania a furnizat dovezi care atesta faptul ca aceasta se confrunta cu un dezechilibru generalizat al pietei fortei de munca care afecteaza grav nivelul de ocupare a forței de munca in toate regiunile si in toate sectoarele de activitate.

Cu scopul de a restabili situatia normala a pietei spaniole a fortei de munca, Comisia considera ca este adecvat ca Spania sa fie autorizata sa limiteze temporar accesul liber al lucratorilor romani la piata spaniola a fortei de munca.

Decizia nu afecteaza resortisantii romani si membrii familiilor acestora care sunt angajati in Spania la data intrarii in vigoare a deciziei sau care sunt inregistrati de serviciile spaniole de ocupare a fortei de munca drept persoane in cautarea unui loc de munca la data deciziei

Comisia stabileste ca Spania sa adopte toate masurile necesare pentru a continua monitorizarea atenta a evolutiei pietei fortei de munca. In acest sens, Spania va transmite Comisiei date statistice trimestriale care sa demonstreze evoluția pietei fortei de munca pe sectoare de activitate si pe ocupatii. Primul raport trimestrial trebuie prezentat inainte de 31 decembrie 2011.

Decizia intra in vigoare la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti