Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme privind intocmirea raportarilor contabile semestriale de catre entitatile supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private


17 august 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 575  din data de 12 august 2011 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 12/2011 pentru aprobarea Normei nr. 9/2011 privind sistemul de raportare contabila semestriala a entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Norma stabileste modul de intocmire si depunere a raportarilor contabile semestriale pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Norma se aplica de catre urmatoarele categorii de entitati:
– societati de pensii, infiintate potrivit prevederilor legale in vigoare;
– fonduri de pensii facultative si fonduri de pensii administrate privat;
– administratori de fonduri de pensii facultative care sunt societati de asigurare sau societati de administrare a investitiilor, pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative;
– brokeri de pensii private, societati comerciale infiintate si autorizate potrivit prevederilor legale in vigoare si agenti de marketing persoane juridice, societati comerciale constituite si autorizate de Comisie, avand ca obiect unic de activitate marketingul prospectului schemelor de pensii facultative.

Raportarile contabile semestriale se intocmesc in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata si ale Normei nr. 14/2007 privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Entitatile aflate sub supravegherea Comisiei completeaza formularele de raportare contabila semestriala, in lei, folosind planul de conturi aplicabil fiecarei categorii de entitati, conform reglementarilor contabile specifice in vigoare.

Raportarile contabile semestriale se intocmesc pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului pentru care se intocmeste raportarea, in concordanta cu balantele de verificare ale conturilor analitice, dupa inregistrarea operatiunilor evidentiate in documente justificative.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii