Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Norme privind intocmirea raportarilor contabile semestriale de catre entitatile supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private
17.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 575  din data de 12 august 2011 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 12/2011 pentru aprobarea Normei nr. 9/2011 privind sistemul de raportare contabila semestriala a entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Norma stabileste modul de intocmire si depunere a raportarilor contabile semestriale pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Norma se aplica de catre urmatoarele categorii de entitati:
– societati de pensii, infiintate potrivit prevederilor legale in vigoare;
– fonduri de pensii facultative si fonduri de pensii administrate privat;
– administratori de fonduri de pensii facultative care sunt societati de asigurare sau societati de administrare a investitiilor, pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative;
– brokeri de pensii private, societati comerciale infiintate si autorizate potrivit prevederilor legale in vigoare si agenti de marketing persoane juridice, societati comerciale constituite si autorizate de Comisie, avand ca obiect unic de activitate marketingul prospectului schemelor de pensii facultative.

Raportarile contabile semestriale se intocmesc in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata si ale Normei nr. 14/2007 privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Entitatile aflate sub supravegherea Comisiei completeaza formularele de raportare contabila semestriala, in lei, folosind planul de conturi aplicabil fiecarei categorii de entitati, conform reglementarilor contabile specifice in vigoare.

Raportarile contabile semestriale se intocmesc pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului pentru care se intocmeste raportarea, in concordanta cu balantele de verificare ale conturilor analitice, dupa inregistrarea operatiunilor evidentiate in documente justificative.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.