Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA Constanta. Trimiteri in judecata pentru inselaciune, uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata


18 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a inculpatelor:

>> UNGUREANU IOANA, recidivista, in sarcina careia s-au retinut cate doua infractiuni de inselaciune si uz de fals, in forma continuata

>> MOLDOVEANU EMILIA, in sarcina careia s-au retinut cate doua infractiuni de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, toate in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata

>> BARDAS STELA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de inselaciune in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2007 – august 2008, actionand in conformitate cu un plan infractional elaborat in mod detaliat, inculpata Ungureanu Ioana a indus in eroare un numar de 25 (douazeci si cinci) persoane, carora, in mod nemijlocit sau prin intermediari, le-a prezentat ca adevarata imprejurarea mincinoasa ca are posibilitatea de a le facilita achizitionarea, la preturi extrem de avantajoase, de active din patrimoniile SC „CARMEN SILVA 2000” SA Eforie Sud si SC „THR MAREA NEAGRA” SA Eforie Nord. Drept urmare, inculpata a primit sume mari de bani cu titlu de avans pentru cumpararea imobilelor respective, fapte prin care partile vatamate au fost pagubite cu sume totalizand 2.411.500 euro si 10.000 dolari SUA.

Pentru a crea impresia de legalitate asupra demersurilor sale, inculpata a inmanat persoanelor inselate inscrisuri falsificate, respectiv procese-verbale de negociere directa pretins incheiate intre SC „CARMEN SILVA 2000” SA Eforie Sud si SC „THR MAREA NEAGRA” SA Eforie Nord si cumparatori, precum si chitante prin care se atesta incasarea sumelor de bani remise cu titlu de avans pentru achizitionarea de active din patrimoniile celor doua societati comerciale mentionate. Inscrisurile fusesera intocmite in fals de coinculpata Moldoveanu Emilia.

In baza aceluiasi plan infractional, coinculpata Moldoveanu Emilia si-a atribuit in mod fraudulos o alta identitate, recomandandu-se consilier juridic in cadrul SC „CARMEN SILVA 2000” SA Eforie Sud. In acest fel, ea a contribuit la inducerea si mentinerea in eroare a celor 25 de persoane inselate carora, in mod nemijlocit, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, le-a confirmat imprejurarea mincinoasa ca are posibilitatea de a facilita achizitionarea, la preturi extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societatii comerciale mentionate. Pentru a-si sustine afirmatiile, Moldoveanu Emilia a falsificat o serie de inscrisuri oficiale, respectiv incheieri de intabulare pentru cladiri aflate in patrimoniul celor doua societati, acte care au fost remise persoanelor pagubite prin intermediul lui Ungureanu Ioana.

In perioada mai – august 2008, inculpata Bardas Stela, a contribuit la inducerea si mentinerea in eroare a unora dintre persoanele inselate, prin aceea ca si-a atribuit in mod fraudulos o alta identitate, recomandandu-se director in cadrul SC „THR MAREA NEAGRA” SA Eforie Sud si sustinand, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, ca ar avea posibilitatea sa inlesneasca achizitionarea, la preturi extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societatii comerciale mentionate.

De asemenea, in cursul anului 2007, in contextul unui plan infractional separat, inculpata Ungureanu Ioana a indus in eroare sase persoane carora le-a prezentat ca adevarata imprejurarea mincinoasa ca are posibilitatea de a le facilita inchirierea de locuinte din fondul locativ al Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public si Privat” R.A.E.D.P.P. Constanta si/sau A.N.L.. In acest sens, inculpata a invocat, in mod nereal, existenta unei relatii apropiate cu un pretins functionar in cadrul respectivei regii autonome sau al Primariei Municipiului Constanta. Prin urmare, inculpata a primit de la partile vatamate sume de bani cuprinse intre 5.000 euro si 21.000 euro, fapte prin care a fost produsa o paguba in cuantum total de 91.000 euro. Pentru a-si credibiliza demersurile, inculpata Ungureanu Ioana a remis persoanelor inselate inscrisuri falsificate, respectiv contracte de inchiriere pretins incheiate intre acestea si R.A.E.D.P.P. Constanta sau A.N.L.. Inscrisurile oficiale au fost falsificate, prin plasmuire, de coinculpata Moldoveanu Emilia, documente pe care aceasta a aplicat stampile cu numere de inregistrare false.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică