Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Lipsa discernamantului – cauza de nulitate absoluta
18.08.2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecătorii Rujiţa Rambu, Florin Şuiu şi Gheorghe Oberşterscu au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 92 din 5 februarie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect constatarea nulităţii absolute a unui contract de vânzare-cumpărare – JURINDEX2010598425) că lipsa discernământului la momentul încheierii contractului reprezintă o cauză de nulitate absolută, deoarece presupune lipsa unei voinţe conştiente a persoanei care încheie un act juridic. Instanţa a apreciat că în lipsa discernământului nu se poate exprima un consimţământ valabil, neexistând reprezentarea conştientă asupra naturii convenţiei încheiate şi a consecinţelor acesteia, a scopului imediat şi a celui mediat, iar nevalabilitatea consimţământului atrage nulitatea absolută a convenţiei.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate