Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Lipsa discernamantului – cauza de nulitate absoluta
18.08.2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept civil, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Rujiţa Rambu, Florin Şuiu şi Gheorghe Oberşterscu au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 92 din 5 februarie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect constatarea nulităţii absolute a unui contract de vânzare-cumpărare – JURINDEX2010598425) că lipsa discernământului la momentul încheierii contractului reprezintă o cauză de nulitate absolută, deoarece presupune lipsa unei voinţe conştiente a persoanei care încheie un act juridic. Instanţa a apreciat că în lipsa discernământului nu se poate exprima un consimţământ valabil, neexistând reprezentarea conştientă asupra naturii convenţiei încheiate şi a consecinţelor acesteia, a scopului imediat şi a celui mediat, iar nevalabilitatea consimţământului atrage nulitatea absolută a convenţiei.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti