Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Modalitatea de finantare pentru achizitia de autovehicule electrice si hibride
19.08.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 581  din data de 17 august 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1994/2011 pentru aprobarea Instructiunilor privind aplicarea prevederilor art. 10 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 40/2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic.

Instructiunile stabilesc conditiile si modalitatea de finantare pentru achizitia de catre persoanele fizice, institutiile publice si unitatile administrativ-teritoriale a vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic (autovehicule electrice si hibride).

Finantarea este nerambursabila si se realizeaza din veniturile Fondului pentru mediu, constand in reduceri din pretul de comercializare a autovehiculelor achizitionate.

Finantarea se face in cadrul sesiunilor de finantare pentru achizitia de autovehicule si in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii.

Cuantumul reducerilor acordate beneficiarilor este de pana la:
– 10% din pretul de comercializare a autovehiculului hibrid achizitionat, dar nu mai mult de 1.800 euro, in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii platii;
– 20% din pretul de comercializare a autovehiculului electric achizitionat, dar nu mai mult de 3.700 euro, in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii platii.

Pretul de comercializare a autovehiculului include TVA.

Pot participa la programul coordonat de Administratia Fondului pentru Mediu atat persoanele fizice, cat si institutiile publice sau unitatile administrativ-teritoriale.

Este eligibila persoana fizica care indeplineste, cumulativ, urmatoarele criterii:
– are domiciliul in Romania;
– are indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, conform prevederilor legale in vigoare.

Dosarul de acceptare al solicitantului persoana fizica trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:
– cererea de finantare, conform formularului prevazut in anexa nr. 4, in original, completata corespunzator si semnata de catre solicitant;
– actul de identitate, in termen de valabilitate, in copie;
– certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul solicitantul, aflat in termen de valabilitate la data depunerii dosarului de acceptare, in original sau copie legalizata.

Acceptarea are loc in urma analizei cuprinsului documentelor continute in dosarul de acceptare, efectuata de o comisie de analiza, constituita prin dispozitie a presedintelui AFM.

Comisia de acceptare poate cere solicitantului orice document, clarificare si/sau informatie, daca pe parcursul analizei se constata necesitatea furnizarii acestuia/acesteia.

Lista solicitantilor acceptati si lista solicitantilor respinsi se publica pe pagina de internet a AFM.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.