Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Scandal cu bate si topoare. Blocare drum judetean. Arestari


22 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 19 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Insuratei au inaintat instantei de judecata la data de 12 august 2011, propunerea de arestare preventiva a inculpatilor MAZILU MARIUS-IONUT, IANOLE EUGEN, GHEORGHE GEORGIAN, COSTAN EUGEN si POPESCU IONUT-COSTIN, pentru savarsirea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, Judecatoria Insuratei a admis propunerea de arestare, pe o perioada de 29 de zile, pentru un numar de patru inculpati. Pentru inculpatul Popescu Ionut-Costin, s-a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu.

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment procesual a relevat urmatoarea situatie de fapt:

La data de 17 august 2011, in jurul orelor 12:00, inculpatii Ianole Eugen, Mazilu Marius-Ionut, Costan Eugen, Popescu Ionut-Costin si Gheorghe Georgian impreuna cu inculpatii CIUPERCA VIOREL, CIUPERCA IONEL, TAPU GIGI, CIOCEANU IULIAN si TARNOVEANU DUMITREL, inarmati cu topoare si bate, au proferat injurii si amenintari pe o strada din satul Cuza Voda, jud.Braila, in dreptul curtii partii vatamate C.V., precum si in fata unui cafe-bar din satul Bertestii de Sus, com. Bertestii de Jos, jud. Braila, provocand scandal, tulburand grav ordinea si linistea publica, ocazie cu care au distrus autoturismele partilor vatamate P.A. si M.I., aflate in apropiere, blocand totodata traficul rutier o perioada de aproximativ 10 – 15 minute pe ambele sensuri ale DJ 212.

Mentionam ca, anterior datei de 12 august 2011, respectiv la data de 25 iulie 2011 Parchetul de pe langa Judecatoria Insuratei a prezentat Judecatoriei Insuratei propunerea luarii masurii de arestare preventiva fata de inculpatii majori Ciuperca Viorel, Ciuperca Ionel, Cioceanu Iulian, Tapu Gigi pe o perioada de 29 zile si fata de inculpatul minor T.D. pentru o perioada de 19 zile pentru savarsirea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, propunere fiind admisa de instanta de judecata pentru toti cei 5 inculpati.

Dupa aceasta data, cercetarile au fost extinse in cauza cu privire la ceilalti 5 inculpati. La data de 12 august 2011 instanta de judecata a luat masura arestarii preventive pentru un numar de 4 inculpati din cei 5.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii