Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Onorariul avocatului in cazul admiterii doar in parte a actiunii
22.08.2011 | JURIDICE.ro, Alina MATEI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecatorii Ionel Mircea, Victoria Chiu si Catalin Catargiu au apreciat (in cuprinsul deciziei civile nr. 943 din 2 octombrie 2008, pronuntate in recurs de Sectia contencios adminisitrativ si fiscal a Curtii de Apel Timisoara, avand ca obiect litigiu privind achizitiile publice – JURINDEX2009595926) ca reducerea onorariului avocatului in cazul admiterii actiunii doar in parte a partii pe care a reprezentat-o nu se impune avand in vedere problematica complexa a achizitiilor publice, munca intelectuala depusa de avocat si valoarea mare a obiectului achizitiei publice. Un onorariu de 1.500 RON nu este nepotrivit de mare pentru o speta care, desi nu a implicat un grad mare de specializare, a presupus o documentare laborioasa. Astfel, cheltuilelile de judecata (onorariu avocat) au fost acordate integral.

Alina MATEI

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate