ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Gluma dramatica cu juristi

23.08.2011 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU
Newsletter
Instagram
Facebook

Nu ştiu cine a publicat un text de glumă pe JURIDICE.ro într-una din zilele trecute (atenţie, pleonasm!) despre apropierea dintre doi jurişti, unul masculin şi unul care este jurist la modul generic în care masculinul subîntinde femininul. Textul era de glumă, într-adevăr, dar un pic greoi, din pricina unei exprimări încâlcite în prima frază, care a rezultat pesemne din încercarea redactorului-autor de  a prelucra şi adapta textul unei micro-anecdote culese din folclorul recent.

Iar acum vorbind serios, cred că juriştii au serioase probleme să se apropie cu dragoste unul de altul, din pricină că au de regulă fiecare, bărbat şi femeie, cortex bine dezvoltat şi deprinderi de depistare a comportamentului duplicitar, la care se adaugă şi o atenţie mereu trează când e vorba de lucruri mărunte, şi cu atât mai mult când e vorba de unul dintre cele mai importante lucruri, cum e dragostea. Fiecare dintre partenerii de potenţială îndrăgosteală dejoacă uşor încercările de manipulare ale celuilalt, observând cu limpezime tehnicile pe care i le aplică adesea cu un aer candid…

Că în aceste jocuri nu poate fi un învingător şi un învins e foarte clar, căci între grădinari nu are loc nici vânzare de castraveţi şi nici de vreo floare îmbătătoare nu poate fi vorba.

O singură soluţie se poate prelinge dintr-o astfel de neasemuită luptă: un strop de spirit ludic care să parfumeze apropierea celor doi, transformând drama în joacă, dramatismul juriştilor în glumă, concentrarea în bucurie de viaţă. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră, dacă nu cumva aţi trăit deja.

Andrei SĂVESCU

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate