Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cauza minorei legata de pat a fost preluata de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta


25 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 24 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca prin rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta s-a dispus, la data de 17 august 2011, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatelor:

>> SELIM ATIGE sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, lovire si alte violente si rele tratamente aplicate minorului;

>> CERCHEZ RUBIE sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, Selim Atige este mama minorei S.C., ambele neavand acte de identitate si nefiind inregistrate. In cursul lunii decembrie 2010, inculpata Selim Atige ,,a vandut-o” pe fiica ei in varsta de 12 ani, contra unei sume de bani, inculpatei Cerchez Rubie pentru ca, in spiritul traditiei etniei din care cele doua fac parte, minora sa fie casatorita cu numitul A.M., fiul inculpatei Cerchez Rubie, in varsta de 11 ani. Minora S.C. nu a fost de acord cu aceasta situatie, fapt pentru care, de mai multe ori, a fugit de la domiciliul inculpatei Cerchez Rubie din comuna Valu lui Traian, jud. Constanta, intorcandu-se la domiciliul mamei sale din Constanta. Inculpata Selim Atige o aducea inapoi la domiciliul inculpatei Cerchez Rubie, aplicandu-i de fiecare data o corectie fizica. Aceasta situatie a continuat pana in data de 26 iulie 2011 cand, minora S.C. a fugit din nou si, fiind adusa de inculpata Selim Atige in localitatea Valu lui Traian, a fost legata cu un lant, asigurat cu lacat, de un picior al patului, in locuinta inculpatei Cerchez Rubie, cu concursul acesteia. Totodata, inculpata Selim Atige i-a aplicat din nou minorei o corectie fizica, provocandu-i vatamari corporale ce au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale leziunile traumatice punandu-i in pericol dezvoltarea normala a personalitatii. Asa fiind, minora  prezinta o trauma psihica cu potential de recuperare, in conditii de stimulare adecvata. Ulterior, in data de 28 iulie 2011, minora S. C. a reusit sa dezlege sarma cu care era legat lantul si a fugit din nou, fiind identificata de mai multi cetateni pe o strada din localitatea Valu lui Traian, care au anuntat organele de politie.

Precizam ca faptele inculpatei Selim Atige care, in calitate de mama a minorei S.C., ,,a vandut-o pe aceasta” inculpatei Cerchez Rubie pentru a fi casatorita cu minorul A. M., fiul inculpatei Cerchez Rubie si a lipsit-o de libertate in mod ilegal si continuu, pana la momentul la care minora a reusit sa fuga si sa fie gasita in spatiul public de catre persoane care au anuntat autoritatile, prezinta un grad de pericol social sporit.

La aceasta stare de fapt se adauga imprejurarea ca inculpata Selim Atige i-a aplicat mai multe lovituri minorei, cauzandu-i vatamari corporale ce au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale, precum si imprejurarea ca impreuna cu inculpata Cerchez Rubie, au legat-o pe minora cu un lant de un pat aflat in locuinta ultimei inculpate, intrunesc un continut infractional ce agraveaza consecintele faptelor pentru care acestea au fost trimise in judecata.

Reamintim ca,  procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Constanța au inaintat, la data de 29 iulie 2011, cererea de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile, a inculpatelor Selim Atige si Cerchez Rubie pentru aceste fapte, masura ce expira la data de 26 august 2011.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Constanta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii