Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

Cauza minorei legata de pat a fost preluata de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta

25 august 2011 | Anemarie LAZARESCU

Miercuri, 24 august 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca prin rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta s-a dispus, la data de 17 august 2011, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatelor:

>> SELIM ATIGE sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, lovire si alte violente si rele tratamente aplicate minorului;

>> CERCHEZ RUBIE sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, Selim Atige este mama minorei S.C., ambele neavand acte de identitate si nefiind inregistrate. In cursul lunii decembrie 2010, inculpata Selim Atige ,,a vandut-o” pe fiica ei in varsta de 12 ani, contra unei sume de bani, inculpatei Cerchez Rubie pentru ca, in spiritul traditiei etniei din care cele doua fac parte, minora sa fie casatorita cu numitul A.M., fiul inculpatei Cerchez Rubie, in varsta de 11 ani. Minora S.C. nu a fost de acord cu aceasta situatie, fapt pentru care, de mai multe ori, a fugit de la domiciliul inculpatei Cerchez Rubie din comuna Valu lui Traian, jud. Constanta, intorcandu-se la domiciliul mamei sale din Constanta. Inculpata Selim Atige o aducea inapoi la domiciliul inculpatei Cerchez Rubie, aplicandu-i de fiecare data o corectie fizica. Aceasta situatie a continuat pana in data de 26 iulie 2011 cand, minora S.C. a fugit din nou si, fiind adusa de inculpata Selim Atige in localitatea Valu lui Traian, a fost legata cu un lant, asigurat cu lacat, de un picior al patului, in locuinta inculpatei Cerchez Rubie, cu concursul acesteia. Totodata, inculpata Selim Atige i-a aplicat din nou minorei o corectie fizica, provocandu-i vatamari corporale ce au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale leziunile traumatice punandu-i in pericol dezvoltarea normala a personalitatii. Asa fiind, minora  prezinta o trauma psihica cu potential de recuperare, in conditii de stimulare adecvata. Ulterior, in data de 28 iulie 2011, minora S. C. a reusit sa dezlege sarma cu care era legat lantul si a fugit din nou, fiind identificata de mai multi cetateni pe o strada din localitatea Valu lui Traian, care au anuntat organele de politie.

Precizam ca faptele inculpatei Selim Atige care, in calitate de mama a minorei S.C., ,,a vandut-o pe aceasta” inculpatei Cerchez Rubie pentru a fi casatorita cu minorul A. M., fiul inculpatei Cerchez Rubie si a lipsit-o de libertate in mod ilegal si continuu, pana la momentul la care minora a reusit sa fuga si sa fie gasita in spatiul public de catre persoane care au anuntat autoritatile, prezinta un grad de pericol social sporit.

La aceasta stare de fapt se adauga imprejurarea ca inculpata Selim Atige i-a aplicat mai multe lovituri minorei, cauzandu-i vatamari corporale ce au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale, precum si imprejurarea ca impreuna cu inculpata Cerchez Rubie, au legat-o pe minora cu un lant de un pat aflat in locuinta ultimei inculpate, intrunesc un continut infractional ce agraveaza consecintele faptelor pentru care acestea au fost trimise in judecata.

Reamintim ca,  procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Constanța au inaintat, la data de 29 iulie 2011, cererea de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile, a inculpatelor Selim Atige si Cerchez Rubie pentru aceste fapte, masura ce expira la data de 26 august 2011.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Constanta.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership