Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Institutii financiare nebancare | Radu Diaconu
26.08.2011 | Loredana PELMUSI

Secţiuni: Banking, Drept comercial
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Brânduşa Ştefănescu despre Instituţii financiare nebancare (autor: Radu Diaconu): „Integrarea economiilor statelor membre ale Uniunii Europene a avut şi are în vedere şi integrarea crescândă a pieţelor financiare, scop în care instituţiile Uniunii Europene au elaborat un cadru de reglementare a serviciilor şi a instituţiilor financiare menit să conducă la armonizarea legislaţiilor naţionale în materie, dar şi la asigurarea unei supravegheri prudenţiale accentuate la nivel european, cu atât mai mult cu cât sectorul financiar s-a dovedit a fi cel mai vulnerabil în condiţiile actualei crize mondiale, propagată rapid şi în Europa.

Elaborată în acest context, lucrarea, de certă originalitate, se prezintă ca prima abordare monografică din literatura de specialitate a regimului instituţiilor financiare – cu prioritate, nebancare – astfel cum este acesta definit în dreptul Uniunii Europene şi al statelor din Spaţiul Economic European, autorul fructificând din plin dubla sa specialitate de jurist şi economist.

Lucrarea se recomandă prin rigurozitatea analizei întreprinse, prin informare doctrinară de ultimă oră în materie şi, nu în ultimul rând, prin concluziile şi propunerile avansate originale, interesante şi incitante atât pentru cercetător, cât şi pentru practician şi, mai ales, pentru instituţiile financiare nebancare autorizate de Banca Naţională a României.”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti