Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Curtea de Apel Cluj sesizeaza CJUE cu o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare
29.08.2011 | Andrei PAP

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C 252 din 27 august 2011 a fost publicată informarea potrivit căreia Curtea de Apel Cluj a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare adresând următoarele întrebări:

1. Dacă art. 4 pct. 14 precum şi art. 9 -14 din directiva 2004/39/CE pot fi interpretate în sensul că acestea se aplică atât pieţei principale de tranzacţionare autorizată de CNVM cât şi pieţei secundare de tranzacţionare, care a fuzionat prin absorbţie încă din 2005 cu prima dar care a continuat să fie privită separat de piaţa reglementată, fără a fi lămurită normativ natura juridică a acesteia?

2. Dispoziţiile art. 4 pct. 14 din Directiva 2004/39/CE trebuie interpretate în sensul că în sfera noţiunii de piaţa reglementată nu intră acele sisteme de tranzacţionare care nu respectă cerinţele Titlului III din MiFid?

3. Dispoziţiile art. 47 din Directiva 2004/39/CE trebuie interpretate în sensul că o piaţă care nu a fost raportată de autoritatea naţională responsabilă şi care nu se află pe lista pieţelor reglementate, nu este supusă regimului juridic aplicabil pieţelor reglementate, în special în ceea ce priveşte normele care încriminează abuzul de piaţă din cadrul Directivei 2003/6/CE?

NOTĂ: pe rolul CJUE cauza a fost înregistrată sub nr. C-248/11

Pentru Juridice.ro, Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti