Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Automobile Dacia S.A. chemata in judecata ref. bara stabilizatoare
05.09.2011 | Luiza NEAGU, Luiza NEAGU

 
SMARTBILL

In urma cu cateva zile, pe rolul Judecatoriei Buftea, a fost inregistrat dosarul nr. 8843/94/2011, in care, Automobile Dacia S.A. a fost chemata in judecata pentru a fi obligata sa monteze bara stabilizatoare.

Conform reclamantei, incalcarea obligatiei contractuale de catre parata, a fost una partiala, prin  executare necorespunzatoare a obligatiei ce-i revenea ca vanzator al autoturismului. In concret, reclamanta arata ca a cumparat autoturismul Logan, fara a avea cunostinta de lipsa acestei piese. Ulterior, in cadrul unei verificari auto, a fost descoperita lipsa barei, fiind emise si documente care atesta acest aspect.

In cuprinsul cererii de chemare in judecata, reclamanta, arata importanta barei stabilizatoare :

“Bara stabilizatoare, denumita si bara de torsiune, sau bara antiruliu, este un dispozitiv de reducere a inclinarii sasiului, fiind prinsa de sasiu in partea centrala si de rotile aceleiasi osii la extremitati. Aceasta bara se deformeaza elastic atunci cand apare o diferenta de inaltime intre rotile aceleiasi osii, asa cum se intampla – de exemplu – in curbe.

Practic, aceasta bara este extreme de importanta, rolul sau fiind de a nu permite automobilului sa se rastoarne. Bara are scopul de a compensa inclinarea masinii in curbe. Adica, in curbe, forta centrifuga tinde sa incline masina foarte tare spre exterior. In aceasta situatie, bara stabilizatoare tensioneaza suspensia pe partea din exterior si impinge masina inapoi.

La viteze mici nu se simte influenta barelor, dar la viteze mai mari, in lipsa lor, masina se poate rasturna la viraje. Acesta este motivul pentru care, in mod normal, orice masina, indiferent de tipul de punte sau de tipul de suspensie, are bara stabilizatoare fata/spate.”

Interesant este ca reclamanta a incercat solutionarea pe cale amiabila a litigiului, notificand-o si convocand-o la conciliere directa. Raspunsul paratei a fost unul ferm, in sensul ca a refuzat sa coopereze.

>> Informatii dosar

Av. Luiza NEAGU


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.