« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii
3 comentarii

Ciob de sticla in inghetata
30.08.2011 | JURIDICE.ro, Andrei SAVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In lipsa de Venetia, care era departe in acea zi, am fost la Azzuro Il Venetiano de la AFI Mall, langa patinoar, impreuna cu o copartasa. O inghetata foarte buna am mancat, pana cand din gura a scos un ciob de sticla de cca. 2 cm. Doar cu avansate abilitati de prestigitator ar fi reusit sa-l introduca fara sa vad. Asadar sursa ciobului a fost inghetata.

Imprudenta, veti spune, sau, ca in Abecedarul de pe vremea mea, „Parvule, manaca incet!”. Se putea intampla oricui.

Ceea ce a urmat este insa simptomatic pentru lumea in care nu trebuie sa traim: responsabilii Il Venetiano au apreciat ca e vorba de ghinion personal si ca nu puteau si nici nu trebuia sa prevada un astfel de incident. Ceea ce mi s-a parut foarte interesant in discutie a fost faptul ca, in mod sigur in mod inocent, problematica raspunderii morale nu a intrat in joc. Reprezentantii responsabili ai venetianului credeau cu sinceritate, potrivit exprimarii lor nonverbale, in riscul activitatii de a manca inghetata…

A te trezi cu un mare ciob in gura nu este ceva foarte juridic si probabil nici intrebarea daca un astfel de incident isi poate gasi o solutie legala.

Andrei SAVESCU

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: Opinii

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Ciob de sticla in inghetata”

 1. Tudor Alexandru CRACIUN spune:

  Domnule Savescu, bine ca nu v-au intrebat „Si ce gusta avea(ciobul)?”.
  Trebuiau sa plateasca pentru o asemenea imprudenta… Macar trebuiau sa justifice in mod plauzibil cum a ajuns un asemenea obiect in inghetata sau cum ar fi putut ajunge… Alte persoane poate chiar nu-l observau si se ajungea la lucruri mai grave…

 2. Daniel CAZACU-GANEA spune:

  Din punctul meu de vedere, este un raport juridic de vânzare-cumpărare, cu toate efectele juridice pe care le produce un astfel de contract. Iar obligația de garanție pentru vicii se aplică la orice vânzare (cu mici excepții). Așadar, acordarea de daune-interese este inevitabilă, în speța de față!! Cuantumul lor este însă condiționat de mai multe elemente!!

 3. Ionut LUPSA spune:

  Există din păcate această tendinţă a comercianţilor de a bagateliza astfel de întâmplări „nefericite”, de a le considera mici accidente (inerente chiar), de a încerca să plaseze vina chiar în sarcina ta (nu puteai sta acasă?) şi de a încerca să te convingă că nu ai ce să (le) faci.

  O plângere la ANPC s-ar putea să-ţi dea o (foarte) mică satisfacţie dar dacă doreşti ca data viitoare veneţianul să sufle şi în îngheţată sau măcar să nu mai doarmă atât de liniştit, formulează şi o acţiune în răspundere civilă delictuală cât se poate de clasică întemeiată (încă) pe art. 998-999 C. Civ. Nu uita sa-i inviti si la conciliere căci faptul ilicit este în legătură cu un fapt de comerţ.

  Succes!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD