« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

PeliFelip. Patru noi parteneri
08.09.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

La 3 ani de la înfiinţarea casei de avocatură PeliFilip, patru noi parteneri se alătură celor cinci care au fondat firma.  Alina Stancu-Bîrsan, Monica Iancu, Oana Albotă şi Cătălin Alexandru au acceptat invitaţia de a se alătura parteneriatului PeliFilip.

Firma este un business matur, care a ajuns în topul celor mai performante case de avocatură din ţară, prin asistenţa de cea mai înaltă calitate acordată unor companii şi grupuri reputate din România şi prin colaborarea cu renumite firme de avocatură internaţionale. În prezent, echipa PeliFilip cuprinde 45 de avocati, dintre care 9 parteneri şi 4 avocaţi seniori.

Despre decizia de a lărgi parteneriatul şi despre noua etapă în care intră PeliFilip, Francisc Peli – unul dintre fondatorii şi partenerii casei de avocatură – afirmă:  “Am străbătut împreună şi cu noii noştri parteneri un parcurs de mare anduranţă şi altitudine. Am convins fiind împreună, ne-am bucurat de fiecare pas făcut împreună şi de recunoaşterea performanţelor excepţionale ale fiecăruia dintre noi. Lărgirea parteneriatului reflectă dezvoltarea noastră naturală şi este concordantă cu angajamentul nostru de a asigura o echipă optim poziţionată pentru a ne asista clienţii eficient şi la cel mai înalt nivel de calitate. Împreună suntem mai puternici şi mai bine echipaţi de a ne atinge obiectivul: acela de a deveni prima opţiune profesională în avocatura de business din România.”

Cu aceeaşi ocazie, Irina Bugnar, Monica Stătescu şi Alexandra Rădulescu au fost promovate în poziţia de avocaţi seniori.

Alina Stancu-BîrsanDomeniile de expertiză ale Alinei Stancu-Bîrsan sunt Energie, Proiecte şi M&A/Corporate, dar experienţa ei profesională acoperă şi alte arii de practică, precum drept financiar, pieţele de capital şi privatizare.

Printre proiectele importante în care a fost implicată Alina se numără asistarea unei companii lider pe piaţa europeană de energie în legatură cu proiectul pentru dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 ale centralei nuclear-electrice de la Cernavodă, asistenţa acordată dezvoltatorului  în procesul de vânzare a celui mai mare parc eolian continental din Europa, precum şi asistarea consorţiului câştigător în proiectul pentru construirea autostrăzii Comarnic Braşov.

Alina acordă consultanţă în mod frecvent pentru numeroşi clienţi internaţionali în legătură cu aspecte legate de dezvoltarea, vânzarea şi cumpărarea unor proiecte de energie regenerabilă în România.

Monica IancuPe lângă ariile principale de expertiză, Energie şi Resurse Naturale, M&A/Corporate şi Drept Comercial, Monica Iancu are experienţă în domenii precum arbitraje, dreptul construcţiilor, achiziţii publice, privatizări, pieţe de capital.

Monica a asistat clienţi în proiecte majore, printre care asistarea unor investitori, lideri europeni în domeniul energiei în achiziţia unor capacităţi energetice (inclusiv în sectorul eolian), asistarea unui dezvoltator important pe piaţa de real estate în legătură cu 2 proiecte rezidenţiale dezvoltate în România.

Alina Stancu – Bîrsan şi Monica Iancu au contribuit alături de Cristina Filip la obţinerea unei poziţii strategice pe piaţa avocaturii de business în domeniul Energiei şi Resurselor Naturale, PeliFilip fiind considerată „compania cu cel mai ridicat nivel al specialiştilor în energie de pe piaţa românească”, conform Chambers Europe.

Oana AlbotaOana are o lungă şi bogată experienţă în asistarea clienţilor locali şi străini în domeniile sale principale de expertiză, real estate, construcţii si arbitraje comerciale internaţionale, dar cariera sa include şi experienţă semnificativă în litigii comerciale.  Oana asistă în mod curent dezvoltatori imobiliari sau constructori în legătura cu semnarea contractelor de tip FIDIC, NEC 3 sau JCT, reprezentându-i de asemenea în faţa DAB-urilor, ICC sau Curţii de arbitraj comercial de la Bucureşti în dispute derivând din contracte comerciale.

Proiectele recente importante:  asistarea unei importante companii de constucţii româneşti în legatură cu semnarea unui contract design and build de tip JCT pentru construirea retail park-ul Colloseum; asistarea dezvoltatorului unui complex rezidenţial cu o suprafaţă construită de peste 190,000 mp într-o dispută derivând dintr-un contact FIDIC, valoarea în dispută fiind de peste 34 milioane Euro;  asistenţa şi reprezentarea unui dezvoltator internaţional într-o dispută arbitrală derivând dintr-un contract FIDIC încheiat pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri cu o suprafaţă de închiriat de peste 26.000 mp, valoarea în dispută depăşind 23 milioane Euro.

Catalin ALEXANDRUCătălin Alexandru coordonează departamentul de Litigii şi Soluţionarea Disputelor din cadrul PeliFilip, având experienţă semnificativă într-o gamă variată de litigii, de la cazuri de arbitraj locale şi internaţionale, până la litigii fiscale, administrative şi de concurenţă.

Printre cazurile importante gestionate de Cătălin se numără reprezentarea unui investitor strategic într-un arbitraj internaţional în valoare de 45 milioane Euro în legătură cu încălcarea unui contract de privatizare, precum si reprezentarea unui dezvoltator internaţional într-o dispută arbitrală derivând dintr-un contract FIDIC încheiat pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri cu o suprafaţă de închiriat de peste 26.000 mp, valoarea în dispută depăşind 23 milioane Euro.

Despre această echipă, Europe Chambers afirma în 2010: “Members of the team are amongst the country’s finest lawyers and market authorities are confident that the outfit is poised for success.”(“Membrii echipei PeliFilip se numără printre cei mai buni avocaţi din ţară, liderii de opinie de pe piaţă fiind încrezători că această firma este destinata succesului”), iar despre poziţia pe piaţă, European Legal 500 menţiona că “The firm is destined to become a major force in the marketplace”. (“Firma este menită să devină o forţă majoră pe piaţa de avocatură de business”).

Existenţa pe piaţa românească a PeliFilip a fost marcată de implicarea acesteia în mai multe proiecte majore ce au obţinut premii importante ale industriei în ultimii ani, precum şi recunoaştere din partea clienţilor care sunt nume mari în industrii precum petrol, gaze naturale şi energie, infrastructură, industrie auto, servicii financiare, imobiliare şi construcţii, asigurări, telecomunicaţii şi farmaceutice.

Avocaţii PeliFilip

Specializaţi în proiecte complexe care necesită o abordare inovatoare, avocaţii PeliFilip au o vastă experienţă în diverse domenii, precum infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, proprietate imobiliară, concurenţă, finanţări şi pieţe de capital, precum şi dreptul muncii.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD