Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Admisibilitatea actiunii in constatarea dreptului de proprietate in lipsa autorizatiei de constructie
13.09.2011 | JURIDICE.ro, Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: C. administrativ, C. contravențional, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Mioara Iolanda, Grecu Aurelia şi Popa Elena au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 677 din 7 octombrie 2009  pronunţată în recurs de Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Ploieşti având ca obiect acţiune în constatare – JURINDEX20104210939) că lipsa autorizaţiei de construcţii poate avea consecinţe pe planul raporturilor de natură administrativă, conform Legii  nr. 50/1991 cu modificările ulterioare, antrenând o răspundere contravenţională, iar nu inadmisibilitatea acţiunii în constatarea dreptului de proprietate. Totodată, a se constata dreptul de proprietate asupra construcţiilor nu poate avea consecinţe pe planul raporturilor de natură administrativă legate de inexistenţa autorizaţiei pentru a se putea afirma că recurentul a înţeles pe calea formulării unei astfel de acţiuni să eludeze prevederile Legii nr. 50/1991.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti