Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

NNDKP IP de partea Bitdefender in procesul de rebranding
14.09.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consiliere în Proprietate Intelectuală (NNDKP IP) a asistat Bitdefender în proiectul de rebranding iniţiat de companie în acest an. NNDKP IP a reprezentat Bitdefender în procedurile de înregistrare ca marcă a noilor logo-uri şi sloganuri ca elemente esenţiale în procesul de schimbare a identităţii vizuale.

Amploarea acestui proiect este dată de prezenţa internaţională a Bitdefender, fapt ce implică necesitatea protejării noilor mărci ale Bitdefender în state din întreaga lume, proces în care NNDKP IP a jucat un rol esenţial, în colaborarea care va continua pe o perioadă de câţiva ani, până la finalizarea procedurilor de înregistrare a mărcilor în 60 de jurisdicţii din întreaga lume.

În proiect a fost implicată o echipă formată din trei avocaţi – Ana-Maria Baciu (partener), Delia Belciu (asociat senior) şi Iulia Ghiţă (asociat) şi un consilier în proprietate industrială – Andreea Bende.

Pe parcursul proiectului unul din aspectele problematice a vizat  identificarea mecanismului optim pentru obţinerea înregistrării internaţionale a mărcilor. „NNDKP IP a colaborat îndeaproape cu reprezentanţii Bitdefender în elaborarea soluţiilor, selectând-o în final pe cea prin care mărcile au fost depuse în Cipru, cererile fiind folosite ca bază pentru înregistrările internaţionale. O altă problemă practică a fost alegerea celui mai potrivit timing astfel încât să putem asigura confidenţialitatea proiectului anterior lansării (având în vedere că cererile de înregistrare de mărci devin publice imediat după depunere) fără a pune în pericol întregul proces prin amânarea procedurilor de înregistrare”, explică Ana-Maria Baciu, coordonatorul diviziei de proprietate intelectuală a NNDKP.

Alte aspecte la care echipa NNDKP a identificat soluţii juridice optime au fost legate de faptul că 15 state de interes pentru Bitdefender nu sunt parte din sistemul unitar de înregistrare internaţională a mărcilor, ceea ce a făcut necesară înregistrarea mărcilor pe cale naţională, în fiecare dintre aceste state. Avocaţii NNDKP au oferit soluţii de IP integrate, armonizând diferenţele existente între regimurile juridice aplicabile şi asigurând managementul şi coordonarea celor 15 case de avocatură şi cabinete specializate în proprietate intelectuală din aceste jurisdicţii.

Printre clienţii asistaţi de echipa NNDKP IP se numără companii naţionale şi multinaţionale precum: Dell Inc; George V Entertainment (Buddha Bar); Endemol Nederland BV; Formula One; Ford Motor Company; Hearst Communications; Heineken; Kraft Foods; Lek/Sandoz Pharmaceuticals; Microsoft Romania; Nokia Romania; Philip Morris; Romastru Trading; Softnews (Softpedia.com); Sony Ericsson Mobile Communications International AB; Total; Unilever South Central Europe; Vodafone Romania.

Printre cele mai importante proiecte de proprietate intelectuală coordonate de echipa NNDKP IP în ultimele şase luni se numără:

Reprezentarea cu succes a Gaitano Company, o societate cu sediul în România, distribuitor al bomboanelor Lumar, în litigiul iniţiat de Soremartec S.A., societate cu sediul în Belgia, producătorul bomboanelor Rafaello, prin care reclamanta a pretins încălcarea mărcilor sale prin comercializarea de către pârâtă a produselor Lumar, întrucât acestea au o formă identică cu cea a pralinelor sale Rafaello. Proiectul a fos coordonat în aspectele litigioase de Sorina Olaru (Creţu), partener, iar pe parte de IP, de Delia Belciu, asociat senior.

Reprezentarea cu succes a Microfibres Inc., societate cu sediul în SUA, titulară a drepturilor de proprietate intelectuală asupra mai multor desene şi modele înregistrate la nivel comunitar, precum şi a drepturilor de autor asupra acestora, împotriva Derby Distribution S.R.L., societate cu sediul în România, producător şi distribuitor al unor materiale textile care conţin desene similare cu cele în legătură cu care reclamanta deţine drepturi de proprietate intelectuală. Litigiul a fost gestionat de Ana-Maria Baciu şi de Sorina Olaru (Creţu).

Despre NNDKP IP:

Înfiinţată în 2003, NNKDP IP este divizia specializată afiliată casei de avocatură care are ca principal obiect de activitate administrarea drepturilor de proprietate intelectuală şi soluţionarea aspectelor litigioase legate de acestea.

Ca urmare a modificărilor recente operate la nivelul legislaţiei din România aplicabile în domeniul mărcilor în 2010, NNDKP IP a lansat serviciul de monitorizare a mărcilor pentru a putea oferi clienţilor informaţii cu privire la apariţia unor posibile conflicte de interese între cererile de înregistrare a mărcilor depuse la nivel naţional.

NNDKP IP a rămas cea mai bine cotată divizie specializată afiliată unei case de avocatură din România, potrivit clasamentelor din 2011 alcătuite de Managing Intellectual Property (MIP) şi World Trademark Review (WTR). Practica de IP a obţinut locul întâi şi în clasamentele realizate de Chambers Europe în toate cele patru ediţii apărute de la lansarea versiunii europene a publicaţiei pe piaţă.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti