Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Catalin Predoiu s-a intalnit cu ambasadorul Marii Britanii


16 septembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 15 septembrie 2011, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, s-a intalnit cu E.S. Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, potrivit unui comunicat al MJ.

Întâlnirea s-a datorat vizitei diplomatice efectuate de ministrul Cătălin Predoiu, la Londra, în perioada 7-9 septembrie 2011, în vederea întăririi parteneriatului strategic dintre cele două ţări, de prezentare a proceselor de modernizare  pe care le traversează sistemul judiciar român, un aspect de interes major fiind reprezentat de cooperarea bilaterală româno-britanică în domeniul Justiţiei.

Oficialii au subliniat importanţa şi dimensiunile discuţiilor bilaterale, apreciind eforturile echipelor care au ajutat acestui demers diplomatic.

Ministrul Cătălin Predoiu şi ambasadorul Martin Harris au agreat asupra unui schimb de experţi, astfel încât Marea Britanie să transfere expertiza Serious Organized Crime Agency (SOCA) către structurile române nou înfiinţate, cum este Biroul pentru recuperarea creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei.

Un alt domeniu în care s-a agreat intensificarea cooperării l-a reprezentat sistemul penitenciar, în care Marea Britanie deţine o importantă expertiză în ceea ce priveşte managementul public-privat, dar a fost subliniată şi capacitatea României de a exporta expertiza sa ţărilor din Orientul Mijlociu sau a celor din Europa de Est care doresc integrarea în Uniunea Europeană.

Catalin Predoiu: „Am dezvoltat, în ultimii ani, o cooperare eficientă cu Marea Britanie şi ne-am bucurat de sprijin în proiecte concrete. Rezultatul acestei cooperări este benefic pentru ambele părţi. O mai bună activitate de recuperare a creanţelor la nivel transnaţional este importantă pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, iar experienţa Marii Britanii în acest domeniu şi în optimizarea sistemului penitenciar este de folos României. Suntem dornici să intensificăm cooperarea cu Marea Britanie pentru ca împreună să contribuim la spaţiul european de libertate, justiţie şi securitate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii