Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Baroul Bucuresti dezbate pozitia institutionala a MJ ref. cheltuielile alocate onorariilor pentru asistenta judiciara din oficiu – 20 septembrie 2011


19 septembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Baroul Bucuresti a anuntat vineri, 16 septembrie 2011, ca in data de 20 septembrie 2011 (ora 15.00) la sediul SAJ se organizeaza o dezbatere publica cu privire la Documentul referitor la poziţia instituţională a Ministerului Justiţiei privind eficientizarea cheltuielilor alocate onorariilor pentru ajutorul public judiciar şi asistenţa juridică din oficiu în cauze penale„.

Ministerul Justitiei subliniaza faptul ca, desi exista dispozitii legale (art. 189 din Codul  de procedura penala si art. 25 din Legea nr. 146/1997) care prevad ca plata cheltuielilor generate de procesul penal se face din bugetul Ministerului Justitiei, Ministerului Public si Ministerului Administratiei si Internelor, in fapt sunt platite din fondurile puse la dispozitia tribunalelor de Ministerul Justitiei, inclusiv onorariile avocatilor pentru servicii de asistenta judiciara prestate in fata politiei ori parchetelor, chiar si atunci cand respectivele dosare se finalizeaza cu netrimitere in judecata si nu ajung niciodata in fata instantei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică