Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT Oradea. Trimiteri in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani


21 septembrie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii DIICOT Oradea au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor, cetateni maghiari, KLARIS ATTILA (41 de ani), BADARI BELA (32 de ani), DUZS IMRE (34 de ani), SCHREIBER LASZLO (28 de ani) si FABOK FERENC (40 de ani)  pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 7 alin. 1 din Legea 39/2003, art. 8 alin. 2,  art. 9 lit. c din Legea 241/2005, art. 290 alin. 1 C.p.  si art. 23 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, de marti, 20 septembrie 2011, Klaris Attila si Badari Bela au constituit un grup infractional organizat transfrontalier, la care au aderat si inculpatii Duzs Imre, Schreiber Laszlo si Fabok Ferenc,  in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din dispozitia inculpatilor Klaris Attila si Badari Bela, liderii grupului, ceilalti trei inculpati au preluat, de la cetateni sarbi, un numar de cinci societati comerciale, pe care le au folosit in activitatea infractionala.

In sarcina inculpatilor se retine ca au evidentiat in actele contabile ale acestor societati comerciale cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni comerciale reale, precum si facturi de achizitie marfuri din spatiul intracomunitar, desi in realitate marfurile nu au fost livrate in Romania.

Inculpatii au savarsit infractiunea de spalare de bani, prin creditarea societatilor comerciale si transferarea, in mod nelegal, din contul acestora, a sumelor de aproximativ 600.000 de euro, 300.000 USD si 18.000.000 Huf, catre alte societati, in scopul disimularii provenientei ilicite a acestor fonduri.

Prin faptele savarsite, inculpatii au produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.300.000  de Euro.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Tribunalului Bihor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică