« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept comercial
 

Procedura privind exercitarea controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii
22.09.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 666 din data de 19 septembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 2389/2011 pentru aprobarea Procedurii privind exercitarea unitara a controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii – PC 001.

Procedura se aplica in exercitarea unitara a controlului de stat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii  (ISC), prin reprezentantii sai, la operatori economici si utilizatori, pentru produsele pentru constructii, cu exceptia celor cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu, in vederea asigurarii ca sunt respectate prevederile legale privind evaluarea conformitatii produselor si conditiile de introducere a acestora pe piata.

Astfel, ISC va efectua controale periodice si tematice, anuntate operatorului economic cu maximum 5 zile lucratoare inainte de efectuarea acestuia. Controlul va consta in verificari pe teren, verificarea documentelor si/sau informatiilor care demonstreaza si sustin respectarea cerintelor prevazute de legislatia UE sau actelor normative de punere in aplicare a legislatiei UE de armonizare, aplicabile produsului.

In baza constatarilor la fata locului, a analizei documentelor si a inregistrarilor prezentate, reprezentantul ISC intocmeste un proces-verbal de control in care va mentiona constatarile cu privire la nerespectarea prevederilor legislatiei, a reglementarilor si specificatiilor tehnice in vigoare, va stabili masurile si va preciza persoanele responsabile pentru ducerea la indeplinire a masurilor dispuse si a termenelor pentru remedierea neconformitatilor constatate.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Drept comercial, Lege 9 | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD