Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Procedura privind exercitarea controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii


22.09.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Drept comercial, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 666 din data de 19 septembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 2389/2011 pentru aprobarea Procedurii privind exercitarea unitara a controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii – PC 001.

Procedura se aplica in exercitarea unitara a controlului de stat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii  (ISC), prin reprezentantii sai, la operatori economici si utilizatori, pentru produsele pentru constructii, cu exceptia celor cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu, in vederea asigurarii ca sunt respectate prevederile legale privind evaluarea conformitatii produselor si conditiile de introducere a acestora pe piata.

Astfel, ISC va efectua controale periodice si tematice, anuntate operatorului economic cu maximum 5 zile lucratoare inainte de efectuarea acestuia. Controlul va consta in verificari pe teren, verificarea documentelor si/sau informatiilor care demonstreaza si sustin respectarea cerintelor prevazute de legislatia UE sau actelor normative de punere in aplicare a legislatiei UE de armonizare, aplicabile produsului.

In baza constatarilor la fata locului, a analizei documentelor si a inregistrarilor prezentate, reprezentantul ISC intocmeste un proces-verbal de control in care va mentiona constatarile cu privire la nerespectarea prevederilor legislatiei, a reglementarilor si specificatiilor tehnice in vigoare, va stabili masurile si va preciza persoanele responsabile pentru ducerea la indeplinire a masurilor dispuse si a termenelor pentru remedierea neconformitatilor constatate.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti