Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept comercial
CRAZNIC
 

Procedura privind exercitarea controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii
22.09.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 666 din data de 19 septembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 2389/2011 pentru aprobarea Procedurii privind exercitarea unitara a controlului de stat pentru supravegherea pietei produselor pentru constructii – PC 001.

Procedura se aplica in exercitarea unitara a controlului de stat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii  (ISC), prin reprezentantii sai, la operatori economici si utilizatori, pentru produsele pentru constructii, cu exceptia celor cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu, in vederea asigurarii ca sunt respectate prevederile legale privind evaluarea conformitatii produselor si conditiile de introducere a acestora pe piata.

Astfel, ISC va efectua controale periodice si tematice, anuntate operatorului economic cu maximum 5 zile lucratoare inainte de efectuarea acestuia. Controlul va consta in verificari pe teren, verificarea documentelor si/sau informatiilor care demonstreaza si sustin respectarea cerintelor prevazute de legislatia UE sau actelor normative de punere in aplicare a legislatiei UE de armonizare, aplicabile produsului.

In baza constatarilor la fata locului, a analizei documentelor si a inregistrarilor prezentate, reprezentantul ISC intocmeste un proces-verbal de control in care va mentiona constatarile cu privire la nerespectarea prevederilor legislatiei, a reglementarilor si specificatiilor tehnice in vigoare, va stabili masurile si va preciza persoanele responsabile pentru ducerea la indeplinire a masurilor dispuse si a termenelor pentru remedierea neconformitatilor constatate.

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.