1 comentariu

Concurs de admitere in magistratura pentru juristii cu cinci ani vechime. UPDATE: posturile vacante


29 septembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Plenul CSM a decis marti, 27 septembrie 2011, organizarea in luna noiembrie 2011, a concursului de admitere in magistratura pentru juristii cu 5 ani vechime.

Vor fi scoase la concurs 40 de posturi.

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a declarat ca spera sa fie scoase la concurs si posturi „indezirabile”, precum cele de la Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia unde este un singur procuror care instrumenteaza 1.500 de dosare si intra si in sedintele de judecata.

Jud. dr. Octavia Spineanu Matei, directorul INM, a aratat: „Aceasta modalitate de accedere in magistratura este una excepționala, corespunzatoare unei nevoi stringente a sistemului.”

Jud. dr. Mona Maria Pivniceru a spus: „Asa cum exista schema in clipa de fata, din anul 1990, este imposibila exercitarea profesiei în conditii decente. Problema reala a sistemului este numarul de judecatori la numarul de dosare.”

Laura Codruta Kovesi a precizat faptul ca Ministerul de Finante nu va accepta finantarea de noi posturi in sistemul judiciar pana nu vor fi ocupate toate posturile vacante (exista 450 de posturi vacante in intreg Ministerul Public).

UPDATE, 29 septembrie 2011: INM a dat publicitatii miercuri, 28 septembrie 2011, posturile vacante:
>> pentru judecatori
>> pentru procurori

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică