Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Suspendarea executarii unui act administrativ fiscal. Stabilirea cuantumului cautiunii
28.09.2011 | JURIDICE.ro, Corina CIOROABA

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 5099 din 18 noiembrie 2010 pronunţată în recurs de Secţia contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect suspendarea executării unui act administrativ fiscal) că, în aplicarea dispoziţiilor art. 215 alin. (2) teza a doua din O. G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, instanţa de judecată investită cu soluţionarea cererii de suspendare a executării unui act administrativ fiscal dispune de puterea discreţionară, necenzurabilă prin intermediul controlului judiciar, de a fixa cuantumul cauţiunii ce urmează a fi achitată de reclamantul contribuabil, singura condiţie care trebuie respectată fiind aceea ca nivelul sumei stabilite cu titlu de cauţiune să nu depăşească 20% din cuantumul sumei contestate. În acest sens, instanţa supremă a constatat că în cauza dedusă judecăţii această cerinţă a fost îndeplinită de instanţa de fond, care a fixat obligaţia de plată a unei cauţiuni reprezentând 20% din suma contestată prin acţiunea în contencios administrativ.

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti