« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

NNDKP. Lex Atelier la Constanta despre modificarile legislatiei muncii
30.09.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat, în parteneriat cu firma de avocatură Calipetre şi Asociaţii şi cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) din Constanţa prima ediţie din acest oraş a evenimentului Lex Atelier, în care au fost discutate modificările codului muncii şi noua lege a dialogului social.

Printre aspectele dezbătute care au suscitat un interes deosebit se numără forma şi conţinutul contractului individual de muncă, procedura şi criteriile de evaluare profesională a salariaţilor, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă, răspunderea juridică în raporturile de muncă, organizarea timpului de lucru, negocierile colective, procedura soluţionării conflictelor de muncă.

Workshop-ul a reunit peste 80 de directori şi specialişti în resurse umane şi legislaţia muncii din organizaţiile medii şi mari din Constanţa, printre care Argos, Petroconst, Daewoo–Mangalia Heavy Industries, Generali Asigurări, Rompetrol Rafinare filiala Constanţa, Şantierul Naval Constanţa, Socep Constanţa etc. Conferinţa a fost moderată de Luminiţa Dima, partenerul care coordonează practica de dreptul muncii a NNDKP, Teodora Calipetre, Partener fondator al Calipetre şi Asociaţii şi Mihai Anghel, avocat senior în practica de dreptul muncii a NNDKP. Acest eveniment este primul dintr-o serie de manifestări similare pe teme juridice de interes pentru mediul de afaceri local pe care NNDKP intenţionează să le organizeze în viitor la Constanţa.

“Dezbaterile s-au axat pe problemele întâlnite în practică în interpretarea şi aplicarea modificărilor legislative apărute în cursul acestui an în domeniul relaţiilor de muncă. A fost o discuţie deschisă în care am încercat să găsim împreună soluţii acestor probleme şi să le împărtăşim celor prezenţi din experienţa noastră”, afirmă Luminiţa Dima.

“Am fost plăcut surprinşi de faptul că cea mai mare parte a reprezentanţilor companiilor mari din Constanţa au răspuns invitaţiei noastre. Credem că seminarul a fost util şi a răspuns unor aspecte importante de dreptul muncii legate de negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, necorespunderea profesională, rolul sindicatelor etc. Intenţionăm să continuăm şi pe viitor astfel de colaborări, pe aspecte juridice semnificative pentru mediul local de afaceri”, consideră Teodora Calipetre.

Dezbaterile Lex Atelier pe tema modificărilor codului muncii şi a legii dialogului social s-au bucurat de acelaşi succes şi la Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Craiova, unde echipele NNDKP au organizat seminarii pe aspecte de dreptul muncii, fiscalitate, protecţia datelor sau insolvenţă.

Sesiunile de workshop-uri Lex Atelier sunt, alături de mic dejun-urile de lucru “Exclusively for Friends”, printre cele mai apreciate şi interactive evenimente pe care NNDKP le organizează în beneficiul clienţilor săi, iniţiate în urmă cu doi ani la Bucureşti şi extinse ulterior în toate oraşele în care firma are birouri locale. Seminariile îşi propun să ofere un cadru de dezbateri alături de reprezentanţii mediului de afaceri şi autorităţi, abordând aspecte juridice controversate cu care aceştia se confruntă, în domenii precum: fiscalitate, dreptul muncii, tranzacţii imobiliare, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi finanţări, concurenţă, pieţe de capital, protecţia datelor, energie, dreptul mediului.

***

Despre Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 145 avocaţi şi consultanţi şi 75 de angajaţi, birouri operaţionale la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România. În 2011 firma a fost situată pe prima poziţie în toate ariile de practică cercetate în România de ghidurile juridice internaţionale Chambers & Partners (ediţia globală), The European Legal 500 şi IFLR 1000. În acelaşi timp, NNDKP a fost desemnată firma care a gestionat cel mai bine relaţia cu clienţii la gala decernării premiilor Chambers Europe, primind „Chambers Europe 2011 Client Service Award” pentru România.

***

Despre Calipetre şi Asociaţii

Fondată în 2005, Calipetre şi Asociaţii oferă servicii de reprezentare şi asistenţă juridică în domenii precum litigii comerciale, drept imobiliar, drept corporativ şi comercial, cereri în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Echipa Calipetre şi Asociaţii a fost implicată în unele din cele mai semnificative proiecte pe plan local, oferind asistenţă juridică şi reprezentând companii medii şi mari din judeţul Constanţa (dezvoltatori, antreprenori, producători, transportatori, agenţi etc). În ultimii ani strategia firmei s-a axat pe creşterea ponderii litigiilor comerciale şi cele de dreptul muncii şi spre consultanţa juridică în afaceri, care au devenit predominante în activitatea firmei.

***

Despre Camera de Comerţ şi Industrie Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) din Constanţa a fost înfiinţată în anul 1880 cu scopul de a apăra interesele comercianţilor şi industriaşilor dintre Dunăre şi Marea Neagră şi de a stimula activitatea în aceste sectoare economice. Începând cu anul 1990, Camera de Comerţ Constanţa şi-a extins activitatea treptat, în ritmul dezvoltării afacerilor din judet, deschizând ulterior reprezentanţe la Mangalia, Medgidia şi de curând Hârşova, pentru ca mai mulţi întreprinzători să beneficieze de serviciile Camerei şi ale Registrului Comerţului. Cu timpul, Camera şi-a dezvoltat serviciile, înfiinţând noi departamente în contextul noilor relaţii internaţionale şi ale climatului economic naţional. CCINA a sprijinit crearea a peste 23 de organisme, asociaţii, fundaţii sau societăţi comerciale, în interesul mediului de afaceri local.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD