Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Cred… (2)
30.09.2011 | JURIDICE.ro, Nicolae CIRSTEA

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Cred în puterea cuvintelor. Unele sunt tămăduitoare ca mângâierea unei mame, altele te biciuiesc, te înrăiesc, te lovesc ca un bumerang. Frustrările, neîmplinirile, loviturile vieții versus împlinirile, bucuriile și fericirea sunt oare la originea lor, sau altceva? Îmi voi putea răspunde vreodată?

Cred în sinceritate. E respectul pentru mine însumi și pentru celălalt. Aș parafraza titlul unei celebre cărți spunând <<Sunt sincer, deci trăiesc>>. Câte scenarii, câtă intensitate, câtă neîmplinire poate cuprinde un biet suflet care duce această povară – povara nesincerității… În ce realitate trăiești, cine ești? Mai știi oare sau ești de mult pierdut? Ce vezi când te uiți în oglindă? Te amăgești că știi doar tu… Dar… E un dar care te răscolește, care se războiește cu tine, care nu-ți dă pace. Merită, oare?

Cred în iertare. Cine sunt eu să-i judec pe ceilalți? N-am niciun drept. Mă cuprinde uneori ca o reptilă și mă trezesc făcând asta. Mi-e rușine atunci. Rușine de mine… Fiecare evoluăm într-un fel, ne educăm, ne cizelăm și devenim, poate, mai înțelepți. Pe unii educația ne desăvârșește, pe alții ne pierde… Nu poți ști niciodată cine e celălalt – cum ai putea să-l judeci?

Cred în oameni. Afirm în permanență că nu, eu nu cred în oameni, dar o fac de fapt cu vârf și îndesat. Mă apăr sugestionându-mă în acest sens, dar de fapt îmi doresc să fiu pregătit – pregătit de trădare. Mi-ar fi mai ușor, poate, aș putea să mă amăgesc spunându-mi că da, nimic nou sub soare – era de așteptat, nu-i așa? Dar sufăr și mă simt neîmplinit când se întâmplă…

Cred că fiecare trebuie să facă ce vrea/ce simte/ce e bine pentru el. Dar cât aș pătimi, cât m-aș sacrifica dacă ar crede în mine, în ideile/viziunea/prietenia mea. Mulți cred; puțini merg pe drumul lor. Mă împlinește fiecare…

Tu, (în ce) crezi?

Nicolae CIRSTEA

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti