Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Radu Chirita raspunde Asociatiei Nationale a Magistratilor si THEMIS-CASATIA
01.10.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Fata de comunicatele Asociatiei Nationale a Magistratilor Pensionari din Romania si THEMIS-CASATIA, Radu Chirita, presedintele ASDCO, a dat publicitatii urmatorul comunicat:

„În cursul zilei de vineri, 30 septembrie 2011, două dintre asociaţiile magistraţilor pensionari au emis comunicate de presă în care, într-o manieră care nu face cinste magistraturii, ne acuză de organizarea conferinţei „Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?”. Fără să ne dorim să ne coborâm la nivelul suburban şi semidoct în care sunt formulate acuzaţiile, doresc să menţionez numai câteva aspecte:

– Titlul conferinţei nu oferă niciun verdict, ci pune o întrebare, la care participanţi vor fi invitaţi să răspundă. Dacă semnul de întrebare de la finele titlului nu a reuşit să le indice domnilor magistraţi pensionari acest lucru, poate o mai adâncă reflecţie le-ar fi oferit acest răspuns.

– Conferinţa este organizată de ASDCDO, care nu este organizaţie studenţească, chiar dacă între membrii săi se regăsesc şi studenţi în drept. Nu văd ce este condamnabil în acest lucru. Partenerii în organizarea conferinţei sunt societatea de avocatură la care lucrez şi care asigură, parţial, finanţarea evenimentului, precum şi Catedra de Drept Public din cadrul Facultăţii de Drept a UBB Cluj, decizia de sprijinire a evenimentului fiind luată în unanimitate de membrii catedrei.

– Faptul că subiectul este delicat şi sensibil este cert. Tocmai de aceea am considerat oportună organizarea acestei conferinţe. Pe rolul instanţelor române se află mii de dosare ce privesc aceste aspecte, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost sesizată cu sute de plângeri. Faptul că magistraţii pensionari şi-au păstrat, de o manieră privilegiată faţă de celelalte categorii de pensionari vizaţi, pensiile anterioare Legii nr. 119/2010 nu înseamnă că nu se pot exprima opinii în sensul neconstituţionalităţii acestei legi.

– Faptul că magistraţilor pensionari li s-a interzis participarea la lucrările conferinţei este o minciună ordinară. În limita locurilor disponibile, care încă nu s-au ocupat, oricine poate participa la conferinţă. Mai mult, dl. Lucian Popescu, semnatarul scrisorii ANMPR a primit prin e-mail o invitaţie la conferinţă. De altfel, dânsul s-a înscris la lucrările conferinţei, iar comunicările prin e-mail confirmă cele afirmate mai sus.

Nu este nici cazul nici locul să răspund aici fiecăreia dintre afirmaţiile injurioase şi calomnioase care se regăsesc în cele două scrisori date publicităţii. O voi face în faţa instanţelor de judecată în cel mai scurt timp.

Radu Chiriţă,
Preşedinte ASDCDO
Avocat coordonator al SCPA „Chiriţă, Fărcaş”
Şef al Catedrei de drept public din cadrul Facultăţi de Drept UBB Cluj”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.