« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Conferinta „Cunoasterea, intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei”. Cum a fost
01.10.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 30 septembrie, la ora 10.00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucureşti s-a dat startul conferinţei naţionale Cunoaşterea, înţelegerea şi aplicarea noilor coduri fundamentale ale României.

După o cuvântare ţinută de domnul Traian Briciu, director executiv al INPPA, la începutul conferinţei, a vorbit domnul jud. Cristi Danilet, membru CSM despre colaborarea intre magistrati si avocati pentru promovarea, codului civil, apoi a venit rândul doamnei conf. univ. dr. Marieta Avram, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, membru al Comisiei Cod Civil şi al Comisiei pentru elaborarea Legii pentru punerea în aplicare a Codului civil, să vorbească despre „Regimurile matrimoniale în Noul Cod civil”.

După o scurtă pauză, cuvântul a revenit domnului prof. univ. dr. Valeriu Stoica, profesor al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, care a vorbit despre „Dreptul de proprietate privată şi dreptul de proprietate publică în Noul Cod civil. Modul de dobândire a drepturilor reale principale în Noul Cod civil.”

În finalul programului primei zile a conferinţei, domnul prof. univ. dr. Lucian Mihai de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator al Comisiei Cod Civil şi al Comisiei pentru elaborarea Legii pentru punerea în aplicare a Codului civil a tratat subiectul „Apărarea drepturilor nepatrimoniale”, după care au fost trase concluziile primei zi.

La conferinta au participat si magistrati invitati de INPPA, gratuit. De asemenea, au participat jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor care militeaza pentru libertatea de exprimare, in prima zi, fiind invitati de presedintele CSM cu acceptul INPPA.

Pentru sâmbătă, 1 octombrie, ziua în care Noul Cod civil intră în vigoare, sunt programate alocuţiuni ale domnului prof. univ. dr. Gabriel Boroi, conf. univ. dr. Romeo Popescu şi Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc şi formator INM.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Secţiuni/categorii: _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD