Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Conferinta „Noutati si perspective procedurale generate de intrarea in vigoare a Noului Cod civil”. Cum a fost
02.10.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 29 septembrie 2011 a avut loc în sala Toscana a Hotelului Ramada din Oradea conferinţa Noutăţi şi perspective procedurale generate de intrarea în vigoare a Noului Cod civil organizată de Baroul Bihor, cu sprijinul Curţii de Apel Oradea şi al Tribunalului Bihor. Potrivit unui comunicat al Baroului Bihor, „manifestarea s-a bucurat de prezenţa a peste două treimi din numărul membrilor Baroului Bihor cât şi de participarea magistraţilor din cadrul instanţelor din raza Curţii de Apel Oradea şi a altor practicieni ai dreptului- consilieri juridici, practicieni în insolvenţă, executori judecătoreşti, etc..

Scopul conferinţei a fost familiarizarea practicienilor dreptului cu principalele modificări aduse Codului de procedură civilă şi organizării sistemului judiciar prin legea de punere în aplicare a Noului Cod Civil.

După cuvântul de deschidere al Decanului Baroului Bihor, av. Cristian Domocoş au susţinut prelegeri doamna jud. dr. Dana Cigan – Preşedintele Curţii de Apel Oradea, domnul jud. Constantin Manoliu – Preşedintele Tribunalului Bihor şi domnul av. dr. Mircea Ursuţa – Lector INPPA, membru în Comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă.

Au fost prezentate atât câteva aspecte de noutate absolută pe care le aduce Noul cod civil cât şi normele procedurale cu incidenţă de la 1 octombrie. După prezentarea temelor, a avut loc o discuţie interactivă centrată cu precădere pe dispoziţiile tranzitorii din Legea de punere în aplicarea a Codului civil.

La final, a avut loc lansarea de carte a  avocatului arădean Bogdan Ionescu, „Nestemate de jurisprudenţă”, ocazie cu care a luat cuvântul  preşedintele Editurii Universul Juridic, domnul Nicolae Cirstea.

Înaintea evenimentului s-a desfăşurat şi o conferinţă de presă în care au fost prezentate modificările cu impact direct asupra cetăţeanului.

Baroul Bihor mulţumeşte partenerilor JURIDICE.ro şi Universul Juridic pentru sprijinul acordat pentru realizarea acestei prime conferinţe.”

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti