Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Conferinta „Noutati si perspective procedurale generate de intrarea in vigoare a Noului Cod civil”. Cum a fost
02.10.2011 | JURIDICE.ro

Joi, 29 septembrie 2011 a avut loc în sala Toscana a Hotelului Ramada din Oradea conferinţa Noutăţi şi perspective procedurale generate de intrarea în vigoare a Noului Cod civil organizată de Baroul Bihor, cu sprijinul Curţii de Apel Oradea şi al Tribunalului Bihor. Potrivit unui comunicat al Baroului Bihor, „manifestarea s-a bucurat de prezenţa a peste două treimi din numărul membrilor Baroului Bihor cât şi de participarea magistraţilor din cadrul instanţelor din raza Curţii de Apel Oradea şi a altor practicieni ai dreptului- consilieri juridici, practicieni în insolvenţă, executori judecătoreşti, etc..

Scopul conferinţei a fost familiarizarea practicienilor dreptului cu principalele modificări aduse Codului de procedură civilă şi organizării sistemului judiciar prin legea de punere în aplicare a Noului Cod Civil.

După cuvântul de deschidere al Decanului Baroului Bihor, av. Cristian Domocoş au susţinut prelegeri doamna jud. dr. Dana Cigan – Preşedintele Curţii de Apel Oradea, domnul jud. Constantin Manoliu – Preşedintele Tribunalului Bihor şi domnul av. dr. Mircea Ursuţa – Lector INPPA, membru în Comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă.

Au fost prezentate atât câteva aspecte de noutate absolută pe care le aduce Noul cod civil cât şi normele procedurale cu incidenţă de la 1 octombrie. După prezentarea temelor, a avut loc o discuţie interactivă centrată cu precădere pe dispoziţiile tranzitorii din Legea de punere în aplicarea a Codului civil.

La final, a avut loc lansarea de carte a  avocatului arădean Bogdan Ionescu, „Nestemate de jurisprudenţă”, ocazie cu care a luat cuvântul  preşedintele Editurii Universul Juridic, domnul Nicolae Cirstea.

Înaintea evenimentului s-a desfăşurat şi o conferinţă de presă în care au fost prezentate modificările cu impact direct asupra cetăţeanului.

Baroul Bihor mulţumeşte partenerilor JURIDICE.ro şi Universul Juridic pentru sprijinul acordat pentru realizarea acestei prime conferinţe.”


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.